De aanloop naar deze vakantie was anders dan we gewend zijn. De COVID-19 bracht twijfel of we wel mogen reizen en de luchtvaartmaatschappij waarmee we zouden vliegen ging falliet. Maar uiteindelijk is het toch gelukt en zijn we in V. R. S. ANTÓNIO. Een plaatsje aan de kust vlak naast Spanje. Heerlijk appartement dichtbij het strand.

Als de koffers zijn uitgepakt en bedden zijn opgemaakt springen we in huurauto om eens flink in te slaan bij de Lidl. Het maakt niet uit hoe ver je reist de lidl is altijd dichtbij. Met een koelkast vol is het tijd voor een koud biertje. En die smaakt goed bij een temperatuur van drieëndertig graden Celsius.

De volgende dag is het verkenningstijd. Lekker slenteren door de straatjes en eindigen op het strand. Badgasten rennen hier naar de kustlijn. Als ik ook richting de zee loop begrijp ik waarom, wat is dat zand alle Jezus heet. Ik besluit ook maar een drafje in te zetten. Mijn voeten maken een sissend geluid als ik de zee in stap.

In de avond lekker slenteren met de camera en een terrasje pikken op het plein. Even de sfeer proeven. Heerlijk laat maar komen die vakantie.

Markt op het plein
Honing verkoper

Een reis groet van de buitenman.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.