Als we met het gezin op vakantie gaan dan is het de gewoonte dat iedereen minimaal een dagje organiseert.  Puck had wat gezocht op het internet en had een mooie autorit gevonden. De route doorkruist een zes tal plaatsjes waar je kunt stoppen. We rijden van V. R. S. ANTÓNIO naar Estoi. Als we drukke weg verlaten slingeren we al snel door het groene landschap heen. Veel fruit plantages afgewisseld door kleurrijke huisjes. In Estoi zetten we de auto aan de kant.

Estoi

Op een klein poepig dorpsplein met uitzicht op de kerk drinken we wat. Het paleis was jammer genoeg gesloten.

Estoi

Met een druk op de knop start de motor en rijden we verder naar Loule. Berg op en berg af, ik vind dit soort wegen echt zalig om te rijden. Loule is een wat grotere plaats in het centrum zoeken we en plek en met twee euro in de parkeerautomaat kunnen ruim twee uur staan. We wandelen door de winkelstraat en zoeken dan het restaurant op waar we volgens de site moesten eten.

De voorkant is wat oud en vervallen maar als je door de deur komt stap je in een hip restaurant wat de naam cantina niet siert. Jonge meiden voltatoes bedienen vlot en we eten er echt heerlijk. De deserts zijn stuk voor stuk tongstrelend! Met ons buik vol stappen we weer in de auto op naar Alte.

Normaal zat er nog een dorp tussen genaamd Salir. Hier kon je een wandeling maken van vier kilometer. Maar met een temperatuur van 35 graden slaan we deze even over en kiezen we voor de airconditioning. In de routeplanner typen we Alte in.

In Alte aangekomen beklimmen we de trappetjes in het dorpje met veel witte huizen. Het voelt eigenlijk wat Grieks aan. Ik schiet er wat plaatjes en we slenteren wat rond.

Dan is het weer tijd om de terugweg in te zetten. Over de tolweg ben ik binnen iets meer dan een uur weer in V. R. S. ANTÓNIO. Wat een heerlijke rit om het binnenland te verkennen.

Gr de buitenman

Kerk in Alte

2 gedachten over “Rondreis door het binnenland van Portugal.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.