En dan ben je ineens twee weken vrij, Tuurlijk moet er tijd gereserveerd worden voor de studie maar eerst even de buitenlucht in.

Ik ben namelijk de enige die nu vrij is, vrouw aan het werk en kids aan de studie. En dan word je wakker op zaterdagochtend met zoveel vrijetijd dat het je bijna overvalt. Trek ik het bos in voor een overnachting? Ik heb meer zin in iets actiever. Weetje wat ik pak het Noord-Hollands pad. 284 km van het Gooi naar Texel. Natuurlijk verdeeld in

etappes, zestien stuks van tien km tot vijfentwintig km. Laat ik dan maar starten met een stuk van vijfentwintig km. Van Halfweg naar Krommenie. Omdat ik van huis start en in Spaarnwoude het pad pas in sla komen er nog een aantal km bij.

Ik ben ligt bepakt want het plan is om in krommenie te overnachten. Eigenlijk een soort mini vakantie. Tot de pond van Buitenhuizen wandel ik op bekend terein, na de pond moet ik wat scherper zijn op de aanduiding van de route. De route wordt prima gemarkeerd door stikkers die de richting aangeven. Ik wandel over de oude zeedijk door de open polder met heerlijke vergezichten. Af en toe een fietser of een tractor over de dijk maar geen andere te voet.

Even pauzeren en een handje noten en wat water. Het was even geleden dat ik een langer stuk had gelopen maar de benen voelen goed. Onderweg kom ik zelfbedienings winkels tegen waar je lokale producten kan kopen. Dan wel contant. Ik baal dat ik alleen een pasje bij me heb want de geiten rookworst wil ik graag proberen.

Als ik aankom aan de rand van Krommenie reserveer ik een kamer op advies van mijn vrouw die mij een apje stuurt. Vanaf dat moment hoef ik alleen Krommenie te doorkruisen. De routeplanner geeft nog driekwartier aan. Ik doe nog wat boodschappen voor de avond maaltijd en voor de volgende dag. Krommenie oogt wat triest op een enkel Zaans huisje na.

Uitzicht kamer

En dan is mijn slaapplaats in beeld. Ruim 31 km verder plof ik neer op mijn bed, neem ik een warme douche en prik twee blaren door. Morgen maar 21 km tot Alkmaar.

Groet de buitenman!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.