Praia da Marinha is een van de meest karakteristieke stranden van Portugal met een mediterraan klimaat, gelegen aan de Atlantische kust in Caramujeira, in de gemeente Lagoa, Algarve, en door de Michelingids beschouwd als een van de 10 mooiste stranden van Europa en als een van de de 100 mooiste stranden ter wereld.

Het bovenstaande komt van Wikipedia. En na het lezen ervan moesten we toch even een kijkje nemen nu we er toch in de buurt zijn.

Als we er aankomen verklapt de rij auto’s langs de kant van de weg dat we niet de enige zijn. We vinden een plekje en wandelen richting zee. We willen eerst even een stuk over de rotsen lopen voordat we het zand tussen de tenen krijgen.

Met een temperatuur van vijfendertig graden is de zeewind een zalige verkoeling en jawel de vergezichten zijn indrukwekkend.

Er zijn hier een aantal rotsen uitgesleten waardoor je er in en onderdoor kan varen. Vele bootjes vol gepropt met toeristen varen op en af. Als haringen in een ton! Het doet me een beetje denken aan bootvluchtelingen. Alleen klapt het publiek hier als de kapitein even stoer zijn vaarkunsten laat zien. Sorry maar ik sla heel graag over!

Na nog een aantal vergezichten keren we om en willen we dat prachtige strand wel eens zien. Bij de ingang staat een paal met een display welke aangeeft hoeveel mensen er op het strand zijn. Het stoplicht eronder dient ervoor om de toeristen stroom te reguleren. Ik krijg eigenlijk spontaan zin om terug naar het appartement te gaan maar ik zet me erover heen. De display geeft maar 275 mensen aan!

Via de trappen dalen we af en drinken eerst wat om de dorst van de wandeling te lessen. Dan betreden we het strandje, het ligt tussen de rotspartijen ingeklemd. Niet alleen het strand ligt ingeklemd maar de badgasten ook. Tussen de handdoeken rijkt een kleine halve meter tot de ander. Het lijkt wel één grote familie hier op het strand. Een Duitse familie dropt zijn picknick kleed vlak naast het schaarse open plekje wat wij hadden gevonden. Het valt me op dat de tattoo boys en de opgedirkte string dragende meiden hier sterk vertegenwoordigd zijn. Na een korte duik kijken we elkaar aan en zonder enige woordenwisseling pakken de boel weer in.

Ja het is een prachtig strandje maar het is jammer van al die mensen. Ja wij waren daar ook onderdeel van maar heel kort. We strepen hem af van ons lijstje.

De airco voelt verfrissend en de Dacia Duster voelt een stuk ruimer dan het strandje.

Een groet van de buitenman!

2 gedachten over “Het prachtige strand van “Praia da Marinha”

  1. Hahaha geweldig! Geniet ervan, jaren geleden ook heerlijk door Portugal getoefd! Liefs voor jou en je mooie gezinnetje

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.