Vanmiddag gaan we de tweede uitdaging aan 27 haarspeldbochten maar dan naar boven. Het is regenachtig en ik moet toegeven dat naar boven met zo een bak toch wel een beetje spannend is maar we gaan ervoor. Eenmaal op de weg kunnen we toch niet meer terug. Puck en Mees houden de telling van de bochten bij en voor we het weten zitten we weer op de top van de berg. De voorwielen hebben maar een paar keer geslipt.

Ik kwam dit filmpje nog tegen hoe je de afdaling ook kunt nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=gQL3FSD9XBU

 

Wij rijden vandaag het grootste deel van de route door de bergen. En dat is weer een goede keuze omdat het weer mooie beelden geeft. Het blijft prachtig om dit allemaal door je voorruit te kunnen zien.

 

IMG_4042

 

 

IMG_4056

Op de eenbaansweg moeten we geregeld even aan de kant om de tegenliggers te laten passeren. Wat ons opvalt is dat we vaak aan de kant moeten voor dikke auto’s met daar achter oude (vaak zwart gespoten of blauw) caravans die bijna uit elkaar donderen van narigheid. Daar tussen in rijdt een dikke Mercedes met hoog geblondeerde meiden met spiegelende zonnebrillen. Zeg maar Nokkies, Noorse tokkies. Sommige auto’s hebben complete bankstellen in de achterbak en zelfs een gehele picknicktafel wordt mee gebracht. In colonnes komen ze ons voorbij. Wij denken dat we hier te maken hebben met een Noorse zigeunertrek.

 

IMG_4054

 

 

Eenmaal weer op de doorgaande weg vinden we een plekje waar we onze camper parkeren. Het zonnetje schijnt en dat is weer prettig na vier dagen regen. En Pieter je had gelijk dat we ons bed niet meer uit hoeven komen voor een waterval, deze kunnen we vanuit ons bed zien.

 

IMG_4059

 

 

 

Na het eten wandel ik wat in de omgeving en al snel zie ik een prachtig strak water. Hier en daar verschijnt een kring op het water wat de aanwezigheid van een forel verraad. Ik loop na het maken van de foto terug om mijn vlieghengel op te tuigen.

 

IMG_4077

 

 

Als ik mijn hengel voorzie van een reel wordt ik al bijna op gevreten door de knutjes. Van die kleine vliegjes die zelfs je oor kruipen. Ik smeer me met wat anti mug in en pak mijn hoofd en nek in met een bandana. Ik wandel weer terug naar de plek waar ik de vissen zag draaien. Maar eerst vangt mijn oog de weerspiegelingen in het water. Het is bijna een dubbele wereld. Camera uit de rugzak en een plaatje maken.

 

IMG_4085

 

 

Ik sluip langs de waterkant en zie een forel stijgen, ik breng mijn lijn op lengte en laat het droge vliegje op de plek landen waar de forel net boven kwam. Even later zie ik een forel in het heldere water omhoog komen en hij nipt mijn droge vlieg subtiel van het water. Ik hef mijn hengel en aan de andere kant verzet de forel zich dapper. Ik onthaak de vis en maak snel een foto waarna hij weer mag zwemmen.

 

IMG_4089

 

Eigenlijk is de manier waarop je een vis vangt vaak veel leuker dan veel vissen vangen. Ik vang vanavond twee vissen op een heerlijke manier. Lekker kruipen en sluipen en een subtiele presentatie van het vliegje. Als alles perfect gaat kun je een vis vangen anders is de vis allang vertrokken. Vanavond was het twee keer volop genieten.

 

Groet van de viskalenoorman.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.