Na mijn laatste keer wildkamperen kreeg ik het verzoek van mijn zoon om samen ook eens een nachtje de polderwildernis in te trekken. En zo’n verzoek sla je natuurlijk niet af. We gaan dan ook niet voor minimaal voedsel en lichtgewicht maar voor een stevige maaltijd en een warm verblijf. Met andere woorden, Dual Survival de luxe.

Vrijdag middag fiets ik vanuit mijn werk naar mijn favoriete paardenslager. “Zegt u het maar”, vraagt de verkoopster vriendelijk. En even later verdwijnt er een paardenbiefstuk van de haas van 400 gr in mijn tas. Nog een plakje worst voor de smaak, ik kan niet wachten om het vuur op te stoken. Bij de super haal ik wat braadworsten op verzoek van mijn zoon. Thuis de fietskar achter de fiets gebonden en alle hangmatten en aanverwante artikelen ingepakt.

Om15.45 komt mijn zoon uit school en om 16.00 begint het te regenen, buienradar vertelt dat het een uurtje duurt. Na een uur stappen we dan ook op de fiets en zijn we binnen een half uur op de bestemming aangekomen. Waar we eerst ons slaapverblijf opbouwen.

 

Ik vergeet helemaal te vermelden dat Chilin natuurlijk ook mee is. Nu is het tijd voor vuur en dat laat ik over aan Mees. Het is net of ik de pyromaan in mezelf aan het werk zie.

Als het vuur flink op gestookt is laten we het rusten om daarna op de gloeiende kolen ons vlees te grillen en de aardappelen op te warmen. Met beleid plaats ik mijn biefstuk op het rooster. Een schroeiend geluid van het hete rooster op het vlees klinkt al muziek in mijn oren. Het is toch heerlijk om van een maaltijd drie keer te genieten, bij de verlangende gedachte vooraf, het moment zelf en het na genieten ervan.

En dan komt het moment dat het mes door de boterzachte biefstuk heen glijdt en het even later op de tong bijna vanzelf uit elkaar valt. Wat een genot en gooi de mmmmmm’s en ooooooooooo’s in het rond. Ook Mees kan het stuk vlees waarderen maar eet liever zijn braadworst. We sluiten de maaltijd af met een kop koffie en een kop thee en een verwarmde stroopwafel. Dit terwijl we de zon langzaam naar beneden zien zakken.

 

Nog even bij het vuur kletsen en dan zoeken we onze hangmat op. We zijn al snel in dromenland. In de ochtend geen wekker maar vogel gezang. Ik ben een uur eerder wakker en zorg al dat het vuur brandt om straks het ontbijt te maken. Eerst even een bak koffie om op te warmen. Als Mees wakker is schuift hij aan bij het vuur voor gebakken eieren met spek en kaas.

De zon doet zijn best om door de bomen te schijnen als we ontbijt nuttigen. Het is smikkelen. Ook Chil vergeten we natuurlijk niet, naast zijn brokken is een stukje uitgebakken spek wel heel erg lekker. Zo lekker dat hij er bijna niet naar kan kijken. En daar ga je dan mooi voor zitten.

 

 

Dan geeft buienradar aan dat het 40 minuten later gaat regenen. We pakken de boel in en fietsen naar huis. Als we de straat in fietsen beginnen de druppels uit de hemel te vallen. Wat een timing!

Het buitenleven in Dual Survival de luxe was heerlijk en zo leuk om met mijn zoon te doen.

De buitenman groet jullie allen.

 

 

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “31-03-2017 Dual Survival de luxe

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.