IMG_8813

Toen ik vanmorgen wakker werd en met mijn kop koffie het terras op liep zag ik donkere wolken boven zee gepaard gaan met regen. De rest slaap nog en ik geniet van mijn kop koffie onder de overkapping van het terras. Ik check even het weerbericht en deze laat mij weten dat eind van de middag het weer opklaart. Op het programma stond een wandeling naar een vulkaanmeer maar wij hebben de regenkleding thuis gelaten dus vandaag veranderen de plannen.

Na een wandeling door het internet kom ik op Ribeira Grande uit, een dorpje dat wordt omschreven als fotogeniek. Een wandeling door de smalle straatjes afsluitend met een maaltijd op het dorpsplein klinkt als muziek in de oren. Als de lucht wat geklaard is stappen we in de bolide en 40 minuten later stappen we uit. Het eerste uitzicht is een bouwplaats met hijskranen. We slaan wat straatjes in en richten ons op de kerk aangezien dat meestal het midden van het centrum is. Het duurt even voordat we het mooie kunnen vinden omdat het best drukke verkeer en gebrek aan trottoirs ons afleid.

IMG_8814

Na enige gewenning lopen we door de straatjes en zien steeds meer moois. Ieder huisje heeft hier een tegel met een afbeelding van een heilige. Ook zijn de huisjes in verschillende kleuren. Er is een duidelijk contrast tussen verouderde huizen en strak in de verf huizen, arm en rijk misschien.

IMG_8818

Ik laat de huisjes even voor wat het is en ik richt me op de inwoners van deze stad. Niet de jonge garde maar vooral de oudere omdat die veel meer karakter uitstralen. Soms een beetje stiekem foto’s maar soms ook met een non-verbale vraag.

IMG_8816

Het is een sport om een foto te maken waarbij de persoon in kwestie het niet door heeft en gewoon in natuurlijke habitat is, sluipend zoal Freek Vonk dat doet. Alleen spring ik niet op mijn prooi maar leg ik aan en schiet hem op de gevoelige plaat. Bij de volgende foto maak ik gebruik van de telelens om wat afstand te kunnen bewaren.

IMG_8820

De maag begint te knorren en op het dorpspleintje kunnen we binnen bij het restaurant op het krijtbord zien wat we kunnen eten. Ik kies een stoofpot welke prima te eten is. We kruizen het plein over terug naar de auto. Nog even een laatste foto.

IMG_8823

Ondanks de telelens raak ik niet onopgemerkt door deze inwoner. Hij kijkt me recht aan als ik afdruk. Het is altijd even een spannend moment wat de reactie is, maar de man gaat rustig verder met zijn dagelijkse leven.

Morgen weer een nieuwe dag en als we weer wakker worden en naar buiten kijken worden de nieuwe plannen gesmeed.

Groet van de buitenman……..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.