Na een stevig ontbijt starten wij de motoren van onze scooters. Vandaag een cultureel uitstapje op de agenda. Door een prachtig landschap volgen we de slinger wegen naar Kastro. Een klein dorp wat gebouwd is op een grote rots. Vanaf het moment dat we het in ons vizier krijgen zijn we al onder de indruk.


We parkeren onze scooters aan de voet van het dorp en wandelen over witte kalk trapjes omhoog en belanden in een compleet nieuwe wereld van steegjes en kleine huisjes die ook nog echt bewoond zijn.


Wat is het hier mooi zeg en ik moet me beheersen om mijn geheugenkaart niet vol te schieten. 

Ieder steegje of doorloopje is prachtig, het is bijna een soort Tetris hoe alles in elkaar past. En alles is tot in detail afgewerkt. Voor mij opent zich een deurtje met een krakend geluid. Een oude Griekse oma verschijnt in het steegje met een bordje gegrilde courgette in haar hand. Stap voor stap beklimt zij de treden voor haar. Gelukkig kan ik nog even oogcontact met haar maken en de goedkeuring vragen voor een foto. En wat is ze een plaatje.

Ieder hoekje ademt hier sfeer! Het is bijna niet te beschrijven hoe mooi het hier is, een foto zegt soms meer.


Als we aan de achterkant van de berg wandelen zien we in de diepte een klein kerkje liggen. 


Het slingerpad brengt ons naar beneden waar we een bezoek aan het kerkje brengen. De deur is jammer genoeg dicht maar de schoonheid van het kerkje past prachtig bij die van Puck!


We drinken nog wat en starten de scooter om verder te rijden naar Vathi, een plaatsje aan het strand. Eerst maar even een lunch om onze trek te stillen. De lokale visjes smaken zalig.


 Net als ik mijn buikje heb gevuld loop de eigenaar van het restaurant de zee in om de octopus schoon te maken.


De volgende keer neem ik hem echt gegrild!

Het was genieten in het warme Griekse buitenleven!

2 gedachten over “30-07-2017 Eilandhoppen met de Kroontjes, het pittoreske Kastro!

    1. Ik heb het wel eens eerder gegeten en als hij goed bereid is is het zalig mals vlees. Bij een slechte bereiding is het net rubber. Ze slaan de octopus vaak uren op een steen om hem mals te krijgen om hem daarna te drogen in de zon.
      Maar er is zoveel lekkers dat ik steeds weer wat anders kies.
      Gr steven

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.