De laatste volle dag in Algarve, morgen rijden we weer terug naar Lissabon waar we om 17.30 weer terug vliegen. De wekker vroeg gezet om nog even lekker een dagje strand te pakken. Maar als ik naar buiten kijk is de hemel pot dicht. En daarbij het nieuws dat er in onze badplaats een bacterie in het water zit die voor klachten zorgt.

We worden door Andreia getipt om een Cacela Velha te bezoeken. Nadat de koffers al deels zijn ingepakt rijden we die richting op.

We parkeren buiten het dorpje, achteraf gezien is de parkeergelegenheid groter dan het dorpje. Als we het dorpje binnen lopen kriebelt de camera in de hand.

Wederom een schattig plaatsje met niet meer dan vijf straatjes en een rondje om de kerk.

Wat de kerk betreft als je er omheen loopt dan word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de lagune!

Voordat we naar beneden lopen om een duik te nemen zie ik een karakteristieke man aan tafel. Ik krijg toestemming voor een foto. Later blijkt het de priester van de kerk te zijn.

Als de rest doorloopt word ik een straatje in gezogen. Aan het einde blijkt de begraafplaats te zijn. Foto’s maken op de begraafplaats worden niet gewaardeerd dus ik schiet een plaatje voor het hek.

Terug op de parkeerplaats is het uizicht nog steeds heerlijk.

Langs de kust rijden we terug en genieten nog even na. Soms heb je dat wel eens dat je op de laatste dag een bijzonder plekje tegen komt waarvan je hoopte dat je hem eerder was tegen gekomen. Heerlijk rustig en prachtig ruim als stranddag.

Ik denk dat hier nog veel meer moois te ontdekken is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij aankomst van de badplaatsen een beetje de kriebels kreeg. Maar toen ik even geland was en al het moois eromheen mocht zien werd ik steeds een klein beetje meer verliefd op deze plek. Verliefd op de mensen, de vriendelijkheid, de schoonheid, het eten en de temperatuur. Wij komen hier zeker nog eens terug en wellicht in een decembermaand als het hier nog gemoedelijk warm is.

Vanavond schuiven we met de Mario Family nog een keer aan tafel om de vakantie en de vriendschap te vieren. Bedankt voor alle leuke reacties en bedank dat je mijn blog weer gevolgd hebt. Ik heb jullie weer met veel plezier mee genomen op schrift en in beeld.

Een dikke vakantie knuffel uit V. R. S. ANTÓNIO, Portugal Algarve

Groet de buitenman

2 gedachten over “30-07-20 Cacela Velha

  1. Dank jullie wel lieve familie….wij gaan voorlopig niet weg, maar ben nu wel een beetje op jullie vleugels mee gevlogen en daar ben ik jullie dankbaar voor. Kan niet wachten om de verhalen van claud te horen….hou van jullie, en een hele goed reis naar huis💋💋💋

    1. Dankjewel Thea, ja er is nog genoeg te vertellen. En bedankt voor je lieve woorden. Xxx van ons.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.