Uitwaaien in IJmuiden aan Zee……………………….

De windkracht is vandaag rond de 6/7, prima omstandigheden om het strand op te zoeken om eens lekker uit te waaien. Met de wagen vol geladen zitten we binnen 20 minuten aan het strand van IJmuiden. IJmuiderslag is een plek waar je het gehele jaar door met je hond los mag wandelen. Vandaag moeten we oppassen dat hij niet weg waait.

Als we de strandgang oplopen worden we bijna gezandstraald door het fijne zand wat rond vliegt. Een paar honderd meter verderop is de bodem steviger en kunnen we de handen voor de ogen weg nemen. Tijd voor een selfie!

 

 

We zijn niet die de enige op het strand want het is vandaag kitesurf paradijs. Als je naar de vloedlijn kijkt wordt de lucht gekleurd door allemaal kites. Alles gaat kriskras door elkaar heen, zowel op de golven als door de lucht. Dat lijkt mij ook wel eens gaaf om te vliegen boven het water.

 

 

 

Het is een prachtig gezicht om naar deze water kunstenaars te mogen kijken, stoere mannen en vrouwen die de krachten van de natuur trotseren, nee niks met de Viva op de bank blijven zitten maar je weg laten blazen.

 

 

Met mijn groothoek lens word ik dichter en dichter en dichter naar het water toe getrokken om het juiste plaatje op mijn lens te krijgen. Ik vergeet het water en voordat ik het weet voel ik de nattigheid aan mijn kuiten en huppel achteruit. Rennen heeft geen zin meer want nat is nat.

 

 

En ik het maakt allemaal niets uit want het is hier genieten. Uitwaaien op en top. In de richting van Zandvoort valt de regen al uit de hemel.

 

 

Wij maken rechtsomkeer voordat de regen ons bereikt, we zoeken een plekje in de strandtent en kruipen achter een warme chocolademelk.

Met de rode blossen op de wangen rijden we weer terug naar huis, uitgewaaid en wel.

 

Tot het volgende buitenleven vol van zijn natuurlijke elementen.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.