Deze ochtend was het plan om de golven nog eens te bedwingen. Door een verkeerde wind viel dit plan in het water. We moeten het roer omgooien. De Kids wilde nog wel een dagje glijden in het glijbanen park. Claud had nog een leuk stadje in de buurt gevonden dus so be it!

Nadat we Puck en Mees achterlaten bij het waterpark zetten wij koers naar Silves.

Al van ver kun je het kasteel bovenop de berg van aanschouwen. Maar wij parkeren de auto onder aan de voet van de stad en wandelen kriskras naar de top.

Een kijkje in een binnentuin

Het is wederom een genot om hier te wandelen, de oude stadspoort biedt mooi door kijk plaatjes.

Wat een schattig stadje met wederom mooie gebouwen en vrolijke kleurtjes.

Uiteindelijk bereiken we de top waar een overactieve COVID-19 kassamedewerkster mij wijst op de afstand tot de ander. Haar aura voelt ongemakkelijk en ik voel een drang om om te keren. Maar ach we betalen de entree en maken een rondje kasteel.

Op de weg omhoog zag ik al een bordje tapas met een geweldig uitzicht. We laten de oude bakstenen voor wat ze zijn en volgen de pijl naar het restaurant. Als we onder een poort doorlopen staan we op een knus terras.

Haverwege onder het tafeltje ligt een katten familie te luieren.

Aaaah

Om de hoek schuiven we aan een klein tafeltje met een geweldig uitzicht.

Wat een plek!

Een kaart laat een tapas assortiment zien. Dus tapas voor twee met een kannetje sangria. Wat is het leven goed en wat zitten we te smikkelen.

Zalig eten

We dalen weer af en nemen hierbij een andere weg en komen weer langs mooie plekjes.

Tuurlijk zijn er ook huizen waar minder of totaal geen aandacht aan geschonken is. Daar heeft de natuur zijn eigen weg gevonden.

Boomhuis

Beneden in het dorpje drinken we nog wat onder de verkoeling van de airco. Dan krijgen we een berichtje van Puck dat Ali B in het glijbanen park is. Niet veel later weer een berichtje. Nu met een foto.

Selfie

Toch leuk zo’n ontmoeting. Wij wandelen weer terug naar de auto en komen weer langs een beschilderd Electra kastje. Overal zijn ze hier beschilderd echt gaaf.

Het kasteel
Op het rechter kastje ons vakantie adres V.R.St.Antonio

De afbeelding op de foto hierboven is overal live te vinden. Boven op de hoge gebouwen zijn meerderen nesten.

Zoekplaatje

Het was weer een aangenaam bezoek en mocht je ooit in de buurt zijn trek er even een paar uurtjes voor uit Silves is echt een kneuterig mooi plekje.

Gr van de buitenman

1 gedachte over “29-07-20 Een ander plan…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.