Ik schrik wakker en schiet rechtop in mijn bed in het appartement in Athene, de Griekse M.E. doet een inval in ons appartement! Althans zo klinkt het, het blijkt toch anders te zijn. Mijn dochter lief gaat om 02.00 nog even een plasje doen. Daarbij duwt ze haar slaapkamer deur open terwijl de klink nog niet geheel naar beneden is geduwd. In deze holle klankkast kun je het vergelijken met een stormram die door je voordeur beukt. Ja ze is zo lekker gracieus aangelegd.

Dan zie ik het 03.00 uur worden en ook 04.00 uur, het voordeel van vroeg wakker zijn is dat je tijd genoeg hebt om na te denken over tripjes in het vooruitzicht. Ook app ik wat met een mede blogger die in Vietnam zit.  Zo is het 05.00 uur en ben ik voor de wekker wakker. Ik maak een espresso om verder wakker te worden en wek de rest. Onze boot vertrekt om 7.00 uur vanuit Pireas naar Sifnos. Na een korte wandeling door de vroege ochtend of late nacht gezien de kroeg gasten die we ontmoeten, stappen we in de metro. Vijftien minuten later staan we aan de haven. Op pier 9E ligt de boot die ons binnen zes uur naar Sifnos brengt. We kopen nog een frapė en checken in.
Eenmaal op de boot nemen we plaats op het achterdek waar we de zon zien op komen voordat de boot vertrekt.

Als we een klein uurtje zijn uit gevaren ga ik achterover liggen voor een powernap. Maar dat lukt in eerste instantie niet echt door drie jongen mannen uit Australië die ervoor hebben gekozen om eens flink te gaan bieren. Ach de jongens zijn ook eens van huis! Na mijn schoonheidsslaapje word ik als eerste verrast met de aussies die inmiddels denk ik meer dan een liter bier op hebben. Ik weet precies wanneer er een mooie vrouw passeert want dan gaan ze alle drie aan en roepen vriendelijke teksten richting het schone volk. Nog een uur later beginnen ze bier bij elkaar in de mond te spugen, wat opzich best knap is na 3 liter bier p.p. Vooral het alpha mannetje krijgt meer zekerheden door zijn alcohol promillage. Hij schuift nu zelfs zijn kunststof  tuinstoeltje aan bij aantrekkelijke dames. Het is een mooi schouwspel, vooral om te zien hoe de dames er geen zin in hebben. 

Het uitzicht is prachtig en het zee windje maakt het geheel zeer aangenaam, de alcohol heeft het inmiddels gewonnen van de jonge mannen. Met open mond zijn zij in slaap gevallen met het bierblikje stevig in de hand geklemd maar hun muziek is nog duidelijk hoorbaar vanuit hun externe speaker. Een passagier zet het geluid uit en de mannen slapen rustig verder. Ik kijk om me heen en kijk ook een film. Dan lossen we de eerste passagiers op het eiland Serifos en varen verder naar onze bestemming. Inmiddels zijn de Australische mannen wakker geworden en kiezen voor een vers blikje bier om weer scherp van geest te worden. Het maakt niet uit welk appartement ik waar dan ook vind maar niet naast deze knullen.

Op Sifnos stappen we van de boot af en wandelen een stukje over de boulevard waar we snel door een oudere Griekse man worden gespot. Do you want a room?, vraagt hij, ja antwoord ik en we lopen met hem mee door de straatjes de trappen op. Hij laat ons zijn appartement zien en na wat onderhandelen boeken we deze kamer voor drie nachten.Nadat we onze spullen hebben neergezet schieten we in ons zwemgoed om een duik te nemen. Je hoort het bijna sissen als we het water in stappen. 

Even lunchen aan het strand is ook geen straf. Morgen huren we een scooter om het eiland verder te bekijken.

Tot morgen in het Griekse buitenleven.

2 gedachten over “28-07-2017 Eilandhoppen met de Kroontjes, “Overtocht Athene-Sifnos”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.