Wat vandaag begon als een wandeling naar het Buitenkamp met de hond eindigd in het afbreken van het Buitenkamp. Maar voordat het zover is neem ik je even mee terug in de tijd.

In 2017 was ik rondom de polder van Spaarndam aan het vliegvissen en kwam zo voor het eerst op deze plek. Er lagen een paar oude pallets en er lag veel vuil. Op een of andere manier werd ik aangetrokken tot deze plek en ben ik het vuil gaan verwijderen en maakte een plek waar ik droog kon zitten. In mei 2017 was het Buitenkamp 1.0 geboren.

Met het hangmatje erbij was het er goed toefen. De vuurplaats was mijn buiten keuken. Ik begon me hier ook steeds meer bezig te houden met het bewerken van hout. Een ontspannen bezigheid om te doen.

Wat later heb ik met nieuwe ideeën het frame opnieuw opgebouwd. Ik was trots op mijn eigen knutsel werk en maakte er nog een leuke buitenbar bij met een rieten dakje. Buitenkamp 2.0 was geboren. Al met al een leuke plek om er even tussen uit te gaan en te genieten van de natuur.

Het nieuwe frame

Ik was niet de enige die deze gedachte had. Er kwam steeds vaker bezoek welke jammer genoeg hun sporen van vernieling en vuil achter zich lieten. Zelf was alles bijna in rook opgegaan door onverstandig gebruik van de vuurplaats. Hierop besloot ik een vuurplaats te metselen voor meer veiligheid. Bij andere bezoeken kwam ik in contact met dak en thuislozen en dronken bezoekers. Ik hing een logboek op met wat basis regels. In het logboek stonden leuke reacties van wandelaars die toevallig langs deze plek kwamen. Er zijn mensen nog eens terug gekomen met andere familieleden om de plek te bezoeken.

Ongewenst bezoek laat een tas afval achter

Ook recreatieschap Spaarnwoude liet een boodschap achter of ik contact met hun wilde opnemen. Dat heb ik gedaan en de boswachter zou contact met me opnemen maar dat is nog niet gebeurd.  

Op tweede kerstdag besluit ik in de ochtend naar het Buitenkamp te wandelen met de hond die hier ook heerlijk kan struinen. Bij aankomst blijkt er weer van alles kapot te zijn gemaakt. Het logboek is gebruikt om het vuur aan te maken en meerdere dingen zijn weer stuk. Ik besluit alles af te breken want het is mooi geweest. Ik heb hier anderhalf jaar veel plezier gehad, alleen en met anderen genoten van het buitenleven. Het is jammer dat niet iedereen respectvol om kan gaan met iets wat openbaar is.

Dag Buitenkamp

Wil je mee kijken hoe ik het kamp afbreek kijk dan naar onderstaande video.

Dat het Buitenkamp nu weg is wil niet zeggen dat ik niet meer naar buiten ga. Als buitenman ga ik gewoon weer verder opzoek naar nieuwe buitenavonturen waar ik jullie bij meeneem. Het buitenbloed moet blijven stromen.

Een groet van de Buitenman en alvast een buitengoed 2019

5 gedachten over “27-12-2018 Dag Buitenkamp

  1. Te triest voor woorden.. Hopelijk een 2019 vol met nieuwe ervaringen met mensen die wel met respect om kunnen gaan met openbare spullen.

  2. goed besluit vriend, als een plek je na zoveel plezier alleen nog maar negatieve gevoelens oplevert, is het de hoogste tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.