De Arena van de liefde

Ieder jaar weer rond de maand oktober worden de liefdes verdeeld. Het gaat hierbij om de herten dus maakt u zich als mensheid geen zorgen. Eigenlijk heeft het wel veel raakvlakken. De mannen laten zich van hun beste kant zien en proberen zo de mooiste vrouwtjes te veroveren. En dat alles voor de voortplanting. Er zijn in de geschiedenis heel wat mannen op de vuist gegaan voor het vrouwelijk schoon maar in vergelijking met de herten valt dat in het niets. Ik heb geen navigatie nodig om de arena van de liefde te vinden. Volg het geluid en de geur van de mannen die hun pis overal als handtekening hebben achterlaten.

Overal staan dik gespierde mannen met opgeblazen biceps hun vierkante meters te bepalen. En waag het niet in mijn domein te komen, ik waarschuw je eerst met luid burlende keelklanken. Maar mocht je het dan nog niet helemaal begrijpen dan zal ik mijn imposante gewei in de strijd gooien.

Boem, bam, het is alsof er takken met volle kracht op elkaar worden geslagen. Uitstotende lucht door de neusopeningen maakt het geheel nog imposanter. Om er een schepje bovenop te doen wordt met de voorpoot een aanvallende gravende beweging ingezet zoals een wilde stier dat kan doen voordat hij zijn aanval inzet. En dan komt het er echt op aan wie hier de sterkste is.

 

En zo win je de liefde in de arena van de liefde mannen. Geen mooie openingszinnen zoals: “ik hou niet van regen maar jij bent echt een spetter!”. Laat je van je aller beste kant zien en imponeer. Geen halve inzet maar de 200% zodat je met opgeheven hoofd de arena mag verlaten als je het niet redt.

Het is toch geweldig hoe je dit gebeuren op ieder soort (mens of dier) kan weerspiegelen. Ze doen meestal hun best voor de dames. Tuurlijk gaat het er in de natuur ook anders aan toe. Misschien weten we nog steeds niet genoeg over de liefde.

Waar we het wel allemaal mee eens zijn is dat liefde en het bedrijven ervan energie kost. Je hebt hierin ook topsporters en andere, die zijn na drie minuten klaar met het bedrijven ervan. Onderzoekers vergelijken het wel met 30 kilometer hard lopen, nee niet in een drafje maar flink doorlopen. Ik geloof dat ik hier even afdwaal.

Mijn broer heeft mij ooit geleerd dat (nee het gaat nu over iets anders) als je een hert wilt benaderen dan moet je laag blijven. Niet zitten, niet knielen, nee plat op je buik op de grond. En zo leg ik mezelf op de grond neer waar wellicht heel wat  herten hun pis hebben gesproeid. Alles voor een mooi plaatje en een beleving. Voor me ligt een knappe vent die kort hiervoor zijn manlijke kant liet zien. Ik observeer en zie dat zijn kop naar voren buigt en zijn ogen rustig dicht vallen. Toch blijft er een kiertje open om alles in de gaten te houden. Maar ook het kiertje sluit zich af en ik kruip steeds een stukje dichterbij. Als hij even kijkt lig ik doodstil en als hij weer in droomland verdwijnt kruip ik weer een stukje verder tot ik anderhalve meter bij hem vandaan lig. Ik kan de haren in zijn vacht haarscherp zien en ik voel bijna de warme ademhaling in mijn gezicht. Ik zet mijn handen onder mijn kin en kijk. Een foto is nu even niet de eerste gedachte maar genieten van het moment wel. Toch wissel ik voorzichtig mijn lens omdat ik te dichtbij ben voor mijn zoomlens. Als ik door de lens kijk word ik geëmotioneerd door het beeld wat ik zie. Een spierbundel die zijn lijf neerlegt om zich over te geven aan de vermoeidheid en hiermee zo kwetsbaar is.

 

Maar een echte man slaapt nooit geheel maar blijft in een schemer toestand om er te kunnen zijn wanneer het nodig is en dan is één blik genoeg om duidelijk te maken aan welke kant van de streep jij staat.

 

En als je alle kwaliteiten goed hebt ingezet dan mag je jezelf bekronen met je eigen groep hinden. Nee sorry hiermee moet ik de mannen even onderbreken in hun gedachten gang. Natuurlijk willen we ons afspiegelen met de dierenwereld maar het hebben van meerdere liefdes is binnen onze samenleving niet gewoonlijk. Misschien moeten we meer ons best doen en niet zo zielig op de bank gaan liggen als we ook eens griep hebben. Nee we weten niet wat het is om te bevallen van een kind. Ja een voetbal in je kruis in de winter doet zeer, maar niet meer dan dat,”kom op”! er zijn nog zeker punten te verdienen op het gebied van mannelijkheid. Dus ga niet zitten treuren en pak je zooi bij elkaar gooi de boel eens in de strijd, kom van de bank af en verdedig of verover! Want niets is vanzelfsprekend.

Voor de buitenman was het een leerzame les om dit te mogen aanschouwen.

De buiten(echte)man wenst een ieder een fijne avond.

 

Zin in beeldmateriaal van stoere mannen die vechten voor vrouwen  klik dan op onderstaande link

https://youtu.be/TgOkRCJOGBk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “26-10-2018 De Arena van de liefde

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.