Wordt het beefsteeffado of puckigyros ?De wekker gaat deze ochtend om 7.00 uur, een schappelijke tijd. Even douchen ontbijtje, rugzak om en weg zijn we. Als een gesmeerde machine is onze uitvoering van een gedege voorbereiding. De Zuidtangent brengt ons voor de deur van Schiphol, wat een gemak. Even inchecken bij een apparaat en doorlopen naar de douane. 

Heerlijk met alleen een rugzak om ben je er zo doorheen. Met gemiddeld 4 kilo op de rug gaan we 24 dagen de Griekse Cycladen ontdekken. We slaan daarbij de toeristische eilanden over maar kiezen voor het kleine onbekende. 

In het vleigtuig kijk ik mijn gedownloadde film. In de 8ste minuut stort het vliegtuig neer, die in de film natuurlijk. Dat geeft vliegen nog een extra tintje. Wel zet ik mijn survival skills weer op scherp, mocht het noodlot daar zijn. Even later zetten we voet op Griekse bodem en een warme deken van 30 graden omarmt ons alsof we weer thuis zijn. Even geen zin in de metro dus we stappen in de taxi. 

Na een mailtje staat de eigenaresse voor de deur en worden we allemaal stevig omarmd door een waterval van Griekse gastvrijheid. Mees verdwijnt compleet tussen haar robuuste lijf en voorgevel. Een enthousiaste rondleiding volgt en we mogen haar altijd bellen. Als we de deur in het slot horen vallen starten we de airco op en besluiten we een hapje te gaan eten in het bruisende Athene. 

Wat gaat het worden beefsteeffado of puckigyros? Ik verlaat nooit Griekenland zonder een beefstifado maar vanavond starten we met een pitagyros. De keuze van Puck en die bevalt de rest ook. 


Nog even een paar boodschapjes voor het ontbijt en dan richting het appartement. De airco heeft zijn best gedaan en in de koelte schrijf ik mijn eerste belevingen. Maar niet voordat ik op ons dakterras het uitzicht van deze avond heb vastgelegd .


Morgen staat de Acropolis op het programma, gelukkig maar want zaterdag en zondag staakt al het musea personeel in Athene. Ze willen graag wat meer waardering voor hun werk. Voor nu nog een ouzo voor het slapen gaan en tot morgen maar weer.
In het Griekse buitenlevenmet Steven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.