Voorgeschiedenis:

Enkele jaren geleden zaten we met wat vliegvissende mannen bij elkaar. En als vliegvissers bij elkaar zitten dan kijken ze naar mooie films, roken sigaren en drinken whiskey. De films gaan meestal over hele grote dikke forellen die gevangen worden op parels van wateren. Ook wel visporno genoemd. Trout Bum Diaries is zo’n film.

Wil je een stukje zien klik dan hier http://youtu.be/LUnKUmRRINg

Als vliegvis mannen zitten we hier met open mond naar te kijken. Niet te ver want anders verdampt de whiskey en valt de sigaar uit je giechel.  En op zo’n avond ontstond het idéé om dit zelf uit te voeren.

Niet ver over de grens maar in het eigen land. Niet vijf maanden lang maar één overnachting. In 2013 waren de plannen gesmeed maar moesten we het afblazen door een te hoge waterstand van de Waal. Dit jaar was de herkansing van:

Waal bum diaries!

Lief dagboek 24-05-2014……….

Op vierentwintig mei sta ik klaar met mijn rugzak inpakt. Nog even alles doorgenomen. Tent, slaapzak, luchtbed, hengels en vliegen zijn aanwezig.  De koelbox gevuld met vlees voor de barbecue en gersten nat. Ik kijk steeds even uit het raam of mijn lift al komt voor rijden. Ik bemerk dat ik er zin in heb. Om 14.00 word ik opgepikt en vertrekken we met een gevulde auto richting de Waal.

Door de verhalen in de auto verloopt de rit voorspoedig. De rivier duikt op vanuit het weiland. We kiezen weloverwogen ons kampplaats als volleerde outdoor mannen. Er wordt al hout gesprokkeld voor het kampvuur. Water voor de afwas is er genoeg. Een goede stuik wordt geselecteerd om de grote boodschap later naar toe te brengen. En dan kan ik het niet laten om u even een outdoor tip te geven.

Als je nu gaat zitten poepen in de vrije natuur en je veegt je kont af met papier, verbrand dit daarna even. Je drol is zo weg maar dat papier blijft enorm lang liggen. Na deze tip dus niet meer.

Als we ons kamp verder op bouwen volgen de anderen. We zijn met 6 vliegvissers die de nacht gaan doorbrengen aan de rivier. Het is maar de vraag of het gaat lukken. We mogen er immers niet overnachten, maar dat geeft het ook weer een spannend tintje.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hengels worden opgebouwd en al snel staan we in het water. Vissen worden gehaakt maar het is niet wild. Dan is het tijd voor een hapje van de gril en een drankje. Het blijft altijd heerlijk om lekker in de buitenlucht te koken. Onder het genot van een goed stukje vlees en sappige verhalen genieten wij.

Na de avond sessie in het water is het tijd voor een kampvuur. Vakkundig brand het geheel en leggen wij onze lichamen te warmen. Het vlammen spektakel werk hypnotiserend. De whiskey verdovend. Dit is echt genieten. Hierna is het dan toch tijd voor de nachtrust. De meeste kruipen in hun tent en enkele kiezen voor een nacht in de buitenlucht onder de sterren. Onder het voortdurend ronken van de dieselmotoren van de voorbijgaande scheepvaart val ik in slaap.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dagboek 25-05-2014

In de ochtend staat de koffie al te pruttelen en worden de eieren met spek gebakken. De slaap wordt uit de oogjes gewreven, nee geen washandjes wij zijn echte kerels. Waadpak aan en al snel staan we weer in het water opzoek naar de winde. Een prachtige en krachtige vis die op deze rivier voorkomt. En ze worden gevangen maar niet in overvloed, het is echt werken. De zon staat hoog aan de hemel en doet goed zijn best. Af en toe maak ik mijn pet nat en zet deze weer op voor wat verkoeling.

Deze diashow vereist JavaScript.

Over ons heen kruizen de olievaars die als buizerds door de lucht cirkelen. Wat een geweldig gezicht is dat.

Waal Bum 195 (74) (800x132)

Het is alles bij elkaar wat het zo mooi maakt. De natuur is daar oogverblindend. Op de dag zelf sluiten een aantal andere vliegvissers zich aan. Zij komen een dag hun geluk beproeven. Zo nu en dan staat er een hengel krom en klinkt er een vreugde kreet over het water. Zelf door een lek waadpak laat de vliegvisser zich niet uit het veld slaan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Naast het vissen gun ik mezelf de tijd om wat plaatjes van de omgeving te maken. Er lopen prachtige koeien rond die mijn aandacht trekken. Ik mag graag wat rondstruinen naast het vissen. Ook omdat het mij vandaag niet lukt om een visje te haken zoek ik naar ander vertier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Om 19.00 breken wij het kamp af.

Nou dat afbreken gaat niet eenvoudig. Zo een pop up tentje laat zich gemakkelijk neer zetten (gooien). Maar weer terug in de tas is toch een ander verhaal. Sterker nog hij ging gewoon niet meer in de tas zoals het plaatje aangaf. Met een tent uit die wat uit een tas steekt keren we terug naar de auto. Met een vuilniszak vol afval op schoot zit ik achter in de auto. Bij een snackbar kunnen we deze weg gooien.

Want we ruimen alles netjes op en laten niets achter in de natuur. We hebben zelf de troep van een ander mee genomen.

Het was een geweldig ervaring om met een groep vrienden in zo een mooie omgeving te mogen verblijven. En dan ook nog je hobby te kunnen delen. Het delen van de lach en de verhalen.

Waal Bum diaries (3) (800x126)
Vage vliegvisser in een strak landschap

Onvergetelijk!

Dag dagboek tot de volgende keer.

Steven

 

8 gedachten over “27-05-2014 Waal bum diaries.

 1. Wat een super weekendje vissen met mannen. Heerlijke sfeer. Dankzij het prachtige verhaal beleef ik het mee. De schitterende foto’s maken het helemaal compleet.

 2. Zou best voor een heel weekend een vlieg-vissende, whisky drinkende man willen zijn, die na het poepen zijn wc papier in het kampvuur gooit 🙂

 3. Lekker hoor die outdoormannen..i love it! Leuke foto’s Bro.
  Die afveegpapiertjes hahaha..ik zie jullie helemaal zitten uwwwwwww!!

  1. Ja Moos het is heerlijk om in de buitenlucht poepen, kijk uit met het in de brand steken voor je onderkantje! Je kunt ook boven de rivier hangen, geen papier nodig en water om je kontje te wassen.
   Gr Steven

 4. Steven,weer een prachtig verhaal en mooie foto’s .Kon er jammer genoeg niet bij zijn,maar het was net of ik er bij ben geweest
  In een woord grandioos !!
  Bedankt

  1. Hoi Ronald, bedankt voor je complimenten. Jammer dat je er niet bij was. Wellicht de volgende keer. En ik heb jou foto’s van de veerplas niet langs zien komen?
   Gr Steven

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.