Wat ga je doen als het drieëndertig graden wordt? Dan ga je lekker wandelen in een dal waar geen wind staat en het voelt als veertig graden.

OLEANDER

Weet je ik ben niet gemaakt om iedere dag op het strand te liggen. Ik kan überhaupt niet lang stil zitten of liggen. Gelukkig hebben wij als familie dat allemaal. Zo staan we na een uurtje rijden aan de start van onze wandeling.

Het is lekker groen en als eerste valt ons op dat hier bomen met verbrande snijbonen groeien.

Johannesbroodboom

Dat kan ook niet anders in deze hitte. We wandelen verder en laten oranje stofwolkjes achter ons. Het is er lekker droog maar toch ook enorm groen. Er moet dus wel water zijn. Gelukkig kunnen we na een drie kwartier wandelen het stof van ons af badderen.

Want door de bomen verschijnt een kraak heldere beek. Het water kabbelt vanuit een bron direct in de beek.

Dit is echt even lekker. Ik wandel in de beek stroom afwaarts en word verrast door het insecten leven. Prachtige libelles.

En een soort zwarte kruising tussen een libelle en een vlinder.

Gewoon even met je voetjes in het water staren naar de glinstering.

Na de afkoeling lopen we weer verder en in de verte passeren we een picknickende familie met de autoradio op driekwart volume. Ik snap daar niets van maar maak me maar niet te druk om dit te begrijpen. Via de andere kant van de beek wandelen we terug. Nadat de beek uit zicht is gaat de weg even flink omhoog en stoppen we regelmatig voor een slokje ijswater. En dan zien we de auto weer staan. De airco is weer strelend koud en onderweg pakken we een ijskoude cola op een terrasje vol lokale Portugese.

Het was een aangename wandeling. Een warme groene buitengroet van de buitenman.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.