Het is al enige tijd geleden dat ik iets heb geschreven op mijn blog. Dit heeft te maken dat ik de laatste tijd meer gericht ben op het filmen. Een geweldige nieuwe wereld die open gaat en waar een heleboel leuke tijd in gaat zitten. Zowel voor mijn eigen youtube kanaal (hetbuitenlevenmetsteven) als voor school ben ik druk bezig met het filmen en monteren van al het beeld materiaal.

Het fotograferen staat daarom op een wat lager pitje, niet dat ik tussen het filmen door geen foto schiet. Maar het filmen en fotograferen vereist een andere aandacht welke voor mij niet goed samen gaan.

Vandaag was ik wat aan het kijken op youtube en stuitte op een filmpje waarin er uitleg werd gegeven over het fotograferen van waterdruppels. Ik heb ooit eerder een poging gedaan maar dat leverde niet de beelden op die ik wilde. Ondertussen heb ik wat meer kennis van de techniek en gaf ik het een nieuwe kans. Door de corona in combinatie met de mei vakantie kon ik er meer rust voor vinden.

Voordat ik een plek heb gevonden met de juiste belichting en achtergrond ben ik dertig minuten verder. Dit is niet zomaar opzetten en een plaatje schieten. Voordat de eerste druppel valt ben je echt wel even bezig. Verschillende kleuren achtergronden geven weer andere sfeer beelden. Ik heb mijn camera verbonden aan mijn macbook zodat ik direct kan zien hoe de beelden eruit zien. Geweldig vind ik deze mogelijkheid. Weer dertig minuten verder en na heel veel schuiven in de instellingen schiet ik mijn eerste foto waar ik blij van wordt.

 

Het is niet zomaar even een plaatje schieten, de meeste beelden verdwijnen direct weer in de prullenbak. Nu maar eens de achtergrond aanpassen. Een zwart schrift als achtergrond werkt niet omdat het te glanzend is en de flitser alleen maar laat reflecteren. Een sleeve voor een laptop is mat genoeg en hierdoor krijg ik weer een nieuw beeld met een nieuwe sfeer.

Voordat ik het weet raak ik in een flow waarbij ik niet door heb dat ik alweer twee uur verder ben en acht hongerige ogen mij aankijken vanaf de bank. Het kost me moeite om te pauzeren. Sterker nog om de boel af te breken aangezien ik op de eettafel aan het werk ben. Nog een foto dan.

Na het eten bouw ik de boel weer op en duurt weer voordat alles juist is ingesteld, het is ondertussen ook weer donkerder geworden.

Heel wat beelden verder komt er weer een beeld voorbij waar ik aan hangen blijf.

Ik word steeds enthousiaster maar dat werkt mij tegen, rust en controle is hier meer op zijn plaats. Scherpstellen, druppel laten vallen en op het juiste moment afdrukken, het klink niet erg moeilijk maar ik zit meer mis dan raak. Toch voel ik dat ik dicht bij een nieuw beeld ben.

Wat is dit leuk om te doen en wat is het toch geweldig wat er allemaal uit die camera kan komen met beetje kennis en een berg passie!

Het is tijd om af te ronden. Je moet het niet gelijk overdrijven. Ik merk ook dat mijn focus wat afneemt en met dit laatste plaatje sluit ik deze heerlijk uurtjes achter de camera af.

Met excuus voor de buren die wel gek moeten zijn geworden van al dat geflits. Het was weer super om met de camera te fotograferen.

Met vriendelijke groet,

De buitenman

3 gedachten over “25-04-2020 Corona tijd……..

  1. Leuk weer wat van je te lezen! En prachtige beelden /plaatjes!
    Heerlijk how je met je verhalen en foto’s mij mee kan krijgen in het moment! Ga zeker je YouTube kanaal bekijken.
    Groetjes en succes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.