Het is al weer enige tijd geleden dat ik mijn oude buitenverblijf heb afgebroken. Er waren te veel ongewenste momenten. Ik heb in de tussentijd niet stil gezeten en ben op zoek gegaan naar een nieuwe plek.Een plek die wat meer afgelegen is van de begaande paden.

Rondom Haarlem is dit niet gemakkelijk aangezien het meeste uit stenen bestaat ipv groen. Na wat zoeken op google maps en wandelen ter plaatsen heb ik toch weer een plekje gevonden om een nieuw buitenverblijf te bouwen.

Vanmorgen werd ik voor de tweede keer wakker in de hangmat op deze plek. Heerlijk om weer tussen het groen te verblijven en met hout te klooien. Gister maar een tafeltje/bankje gemaakt

Van al dat knutselen krijg je trek en moet er gegeten worden.


Zoals al vaker gezegd smaak alles nog lekkerder in het buitenleven. Na een hapje even de hangmat in voor een siësta. Het is even onthaasten.

Dan maar weer wat knutselen zodat ik comfortabel bij het vuur kan zitten. Met een stuk doek en drie stammen heb je al een stoel.Kijk zo kom ik de dag wel weer door. In de avond kruip ik voldaan mijn hangmat in om met een mix van vlievtuigmotoren en het gefluit van de vogels in slaap te vallen.

De volgende ochtend word ik wakker en bemerk dat ik alweer trek heb. Tijd voor een bos ontbijtbuffet.
Na de koffie nog maar even terug de hangmat in om het ontbijt te laten zakken en dit stukje te schrijven. En misschien een klein tukje. Ondertussen tikt de regen op mijn tarp wat altijd een gezellig geluid is. Niet de hele dag natuurlijk. Nu maar hopen dat dit plekje onontdekt blijft. De laatste keer toen ik in mijn groene broek en shirt uit de bosjes stapte stuiten ik op een vader met twee zoontjes. Een jongen zei “goede morgen boswachter”, waarop ik vriendelijk terug groet. Kijk een mooiere dekmantel is er niet.

Een vriendelijke groene buitengroet van de buitenman.

2 gedachten over “25-04-2019 Een nieuw buitenverblijf

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.