Vandaag was echt de mooiste rit tot nu toe. Voor ons duiken berg toppen op. De weg gaat met 8% omhoog onze Fiat Burnster heeft er geen moeite mee. Wit bedekte bergtoppen weerkaatsen het zonlicht. De wolkenluchten reflecteren in de bergmeren. We zitten hoog in de bergen en het is er een hele andere wereld.

IMG_3627

 

We zien steeds meer plekken sneeuw maar een pittig eindje de berg op. Even verder zien we sneeuw welke we kunnen bereiken. Wandelschoenen aan, nee gewoon op de slippers naar boven. Na een korte hike bereiken we met een omweg de sneeuw en dan is het tijd om een balletje te gooien. Ook de blote voeten in sneeuw voelen zeer verfrissend.

We dalen weer af en doen dit over de stenen van de bergbeek. Mees en Chil voorop als gids. Ze brachten ons weer veilig bij de Camper.

 

 

IMG_3639We krijgen trouwens steeds meer het idee dat onze hond een berggeit is. Kijk even goed naar de foto op de linker steen, hij staat er echt.

We stoppen bij een berg café in Fragerheim. Hier worden we verrast door het uitzicht en de zoetigheden op het buffet. Na warme wafels met jam en room rijden we verder. Maar eerst even een foto.

IMG_3685

Dan duiken we weer 8% naar beneden. Hier en daar komt er wat water uit de bergen naar beneden maar het mag geen waterval heten. Door het uitblijven van regen staan de meeste watervallen nu droog.

Na het afdalen door aarde donkere tunnels zien we het Eidfjord tussen de stijle rotshellingen liggen. We vinden een plek direct aan het water.

Met wederom een fenomenaal uitzicht.

De Noorse Kronen genieten weer en het zoute water brengt geen muggen op de kant. Daarom maar een horzel die Claud haar kuit als lekker hapje zag.

Groet vanuit het Noorse buitenleven

5 gedachten over “24-07-2016 Noorse Kronen, Stavn – Ringoy aan het Eidfjord

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.