Vliegvissen in de Halling………………..


IMG_3612

Gisteravond heb ik tussen de twee bomen voor de camper de hangmat opgeknoopt. Heerlijk een nachtje in de buitelucht slapen. De klamboe om de hangmat werkt super. Ik hoor de muggen zoemen maar het steken blijft uit.

Ik word de volgende ochtend wakker van drie luidruchtige Noorse jongetjes, genoeg stenen aan de rivier om ze te verzuipen. Maar ik hou me in het is vakantie. Dan begint het te regenen en ruim ik de boel op. Onder de luifel een kop koffie en een broodje.

IMG_3610

De rivier waar we aan staan heet de Halling. Voor de deur heb ik al een paar kleine forellen kunnen haken. Vandaag ga ik stroom afwaarts banjeren op zoek naar visruikende stekken. Al snel ben ik alleen omringd door bergen en water.

Ik ben hier in mijn element alleen laat de vis het afweten. Ik vis ieder stroomnaadje af. Droog, nimf en streamer maar het brengt geen vis op de kant. Zelfs de zwarte leuning (onder vliegvissers bekende streamer) werkt niet. Gelukkig maakt de omgeving het allemaal goed.

IMG_3618

Ik wandel terug naar de camper, onderweg eet ik van de frambozen die hier overweldigend groeien. Ik denk dat ik al drie doosjes op heb. Fruit is niet mijn sterkste punt dus wat aanvulling kan geen kwaad.

De vlieghengel mag weer aan de kant en het pak kan uit, ik zeg voetjes omhoog.

De buitenman heeft weer genoten.

Groetjes vanuit Noorwegen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.