Als we onze kinderen inclusief Portugese vriend bij het waterpark hebben afgezet rijden wij verder naar Lagos.

Als we Lagos binnen rijden duikt de haven met alle jetset en achterliggende hoogbouw op aan mijn linker hand. Rechts parkeren we en slaan de binnenstad in. Al snel verandert het straatbeeld in gezellige kleine slinger straatjes.

Dan klim je weer omhoog en dan daal je weer af. Dan weer links en dan weer rechts. Heerlijke slenter routes leiden onze de weg. Even snuffelen in de winkels.

De trek slaat toe en dat betekent een ding, op zoek naar Adega da Marina. De plek om te eten in Lagos. Dat er een rij buiten stond wisten we al door de info die we hadden verkregen via internet. Na een kleine vijf minuten werden we gewenkt om binnen te komen. We treden een behoorlijke indrukwekkende ruimte binnen. Indrukwekkend qua grote en bezetting.

ADEGA DA MARINA

We hadden gelezen dat het plafond bekleed is met voetbal sjaaltjes en vaantjes. Deze waren vanwege de COVID-19 verwijderd. Maar de tv schermen in iedere hoek vertonen voetbal wedstrijden. Dus de liefde voor voetbal is overduidelijk.

De liefde voor het eten is overigens ook overduidelijk. Ik eet daar sardines die knapperig aan de buitenkant zijn en boterzacht aan de binnenkant. Ik heb ze nog nooit zo lekker gegeten. En alles geserveerd op simpel servies en roestvrij stalen schalen.

We nemen nog een Portugees bisquit en een espresso. Het bisquit is tongstrelend en de espresso heb ik nog nooit zo lekker gedronken. Niet alleen de koffie was heet maar het gehele kopje inclusief oortje. Tot aan de bodem genieten van een hete koffie!

Na deze geweldige lunch wandelen we het centrum uit en komen in de buitenwijk terecht waar bijna iedere straat foto waardig is. Ik word steeds meer verliefd op de buitenwijken.

Na een verfrissende terras stop zijn we vijf uur verder en wordt het tijd om de de jonge lui uit het waterpark op te halen. Ze hebben genoten net zoals wij in Lagos.

Gr de buitenman

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.