Bezoek in het buitenkamp nummer 1

………………………………………………………………………………………………………………….

Vandaag werd het weer eens tijd voor een wandeling naar buitenkamp 1. Chillin kan hier gezellig mee. Ik ben er al enige tijd niet geweest en het is altijd weer een verrassing om te zien of alles nog in tact is.

Bij aankomst wordt gelijk duidelijk dat er bezoekers zijn geweest. Dat is juist leuk want een ieder mag er plezier aan beleven. Als je het maar netjes achterlaat. Jammer genoeg hebben de laatste bezoekers andere normen en waarden dan ik heb. Mijn driepoot voor boven het vuur is stuk gemaakt en de achterwand van mijn vuurplaats is verdwenen in het vuur. Ook de vuurplaats zelf is kapot.

Het zeil waarmee de buiten hut Is afgeschermd hangt opzij. Maar het ergste vind ik eigenlijk het vuil wat achter gelaten is. Ik maak de vuurplaats weer netjes en ruim alles weer op. Verzamel het achtergelaten vuil in een tevens achtergelaten plastic tas. Ik vind nog wel het een en ander aan proviand, witte bonen in tomatensaus, ravioli, appelmoes, schuurspons, vaatdoek en een blik vol pepernoten. Oja aanmaak blokjes zijn er ook weer voldoende en twee flessen water.

Als alles aan kant is neem ik de nieuwe vuurplaats in gebruik want het is tijd voor een hapje eten.

 

De speklapjes sidderen zachtjes op het vuur en smaken zalig. Ook chil geniet van de geur.

Dan slaat chil aan omdat er bezoek in het kamp is. Een vriendelijke jonge dame, waarvan ik de naam kwijt ben begroet mij. Laten we haar voor het gemak het buitenmeisje noemen.

Het buitenmeisje blijkt hier vlak in de buurt te wonen en brengt wel eens vaker een bezoek aan deze plek omdat het er mooi is. Ze vroeg zich al eens eerder af wie het buitenverblijf heeft gebouwd. Dus ik stel me voor als de bouwer. We raken aan de praat ik vertel over mijn reden waarom ik hier ben. Ook geef ik aan dat er andere bezoekers zijn geweest die er een rommeltje van hebben gemaakt. Ze geeft aan dat dit kort geleden moet zijn gebeurd want bij haar vorige bezoek was alles nog netjes.

Dan herkent het buitenmeisje het kussen waar ik op zit. Ik leg uit dat die er opeens was. Haar zusje blijkt het buitenkamp ook te bezoeken en heeft het kussen hier achter gelaten.

Het buitenmeisje staat op en biedt aan om de tas met vuil mee te nemen om deze thuis weg te gooien. Wat super lief van haar. Dat scheelt mij een wandeling met de tas. Wat heerlijk dat er mensen zijn met gevoel voor de natuur.

We begroeten elkaar met misschien tot een volgende keer en ik nodig haar uit om het kamp te gebruiken wanneer ze wilt want daar is het ook voor.

Voor mijn nieuwe bezoekers laat ik een boodschap achter……..

Met een vriendelijke buitengroet van de buitenman.

Ps: foto kwaliteit is minder aangezien ik alleen mijn telefoon mee had.

1 gedachte over “23-06-2018 Bezoek in het buitenkamp 1

  1. Hey Steef.. Ik heb je stukje weer met plezier gelezen! Wat ben je toch een buitengewoon onwijs fijn mens!!!
    Super gaaf wat je doet en hoe je het doet! Hoop dat de boodschap aan degene met minder fijne bedoelingen een goede uitwerking hebben!! Gied gedaan. Liefs😁

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.