Maasvlakt en Oostvoorne 013 (800x414)

Het is een soort traditie het Oostvoorne weekend.  

 

ieder jaar organiseren we een weekend naar Oostvoorne voor de leden van Vlieg Vis Gezelschap  de Mug. Zo ook dit jaar weer. Maar dit jaar is toch anders.

Een van onze leden Robbert Zandvoort  heeft te diagnose kanker te horen gekregen. Robbert is een van de vaste kern die ieder jaar van de partij is met dit weekend. En nu is dat even niet het geval en dat is raar. Het vreselijk  nieuws en de emoties zijn te vers om aanwezig te zijn. Nou Robbert we hebben er een op je gedronken maar het was veel stiller zonder jou aanwezigheid.

Ook waren er nog andere afmeldingen. Onze voorzitter was ongelukkig ten val gekomen waardoor hij zijn sleutelbeen brak. Hierdoor was ook hij afwezig.

Aan het Oostvoornse meer treffen we elkaar op het terras en drinken we een geel gouden jongen op het weekend. De blokhutten worden verdeelt in snurkers en minder snurkers. Alle top snurkers gaan de competitie aan in hut 1A.                                                                                                     Bedjes worden opgemaakt en de hengels worden gereed gemaakt. Wat zal dit keer de vis doen verleiden om te happen. De meest mooie creaties zien er aanlokkelijk uit in de vliegen dozen.

Materiaal check
Materiaal check
Lijn check
Lijn check

Ik kies voor een zager imitatie met een oranje beetverklikker om te zien of er een visje bijt. Want de laatste tijd kent het Oosvoornse meer regenboog visjes. Forellen van een cm of 30 die nog niet lang geleden zijn uitgezet. Een aantal jaar terug was de gemiddelde forel hier 50 cm en kon nog groeien tot ver daarboven. Exemplaren van 70 cm zijn er gehaakt en dan barst het water los voor een gevecht van vis tegen man.   Maar deze vissen worden nog maar zelden gevangen.

080
En zo vingen we ze vroeger, Robbert met een 70 cm Forel.

Als ik mijn lijn in het water ligt steekt mijn oranje beetverklikker goed af waardoor ik hem goed kan zien. En nog niet veel later wordt niet mijn vlieg maar mijn beetverklikker aangevallen door een forel. En als dit nog eens gebeurd dan is het tijd voor een nieuwe inspectie in de vliegendoos. Een oranje foam vlieg wordt mijn keuze. Deze heb ik nog eens op een clubavond gebonden onder leiding van Cor van der Aar. En Cor bij deze nog heel erg bedankt.

Bedankt Cor voor de Gurgler
Bedankt Cor voor de Gurgler

Want dit was de vlieg die dit weekend niet meer van mijn lijn weg te denken was. Alleen toen een forel hem mee nam. Maar gelukkig had ik er nog één. Er was geen azende vis te zien maar als dit oranje gevaarte rustig op de wind dobberde werd het wateroppervlakte regelmatig doorbroken door forellen bekken.  En dan komt de adrenaline vrij waardoor ik meerdere malen te vroeg probeer de vis te haken en de vlieg uit de mond sla. Maar dat is niet erg want ik geniet.

Gretige forel
Gretige forel

In de avond bij het eten worden de verhalen gedeeld onder het genot van een varkens saté. Volgens een kenner een

beetje droog !

Maar we hebben genoeg spoelwater.

Na het eten volgt de avond sessie en weet een ieder zijn visje te vangen. Zelfs Frank haakt zijn eerste Oostvoornse forel en is in zijn hummetje. Op de tweede dag werd zijn hummetje minder doordat na een val op de stenen zijn twee weken oude waadpak lek was. En daarbij nog een vervelden snee in zijn hand en een pijnlijk schouder.

We zitten er aan te denken een maximale leeftijd aan dit soort uitjes te stellen.

Na een heerlijke dag vissen nog even nagenieten voor de blokhut voor een slaapmutsje.  Want van zo een dag vissen wordt best

Rozig! Rozig! Rozig!

Deze diashow vereist JavaScript.

De slaap vatten is in hut 3 dan ook geen probleem. In hut 1A wordt er behoorlijk tegen elkaar op gezaagd.

Het ontbijt brengt gebakken eieren en spek en verse geperste sinaasappelsap. het wordt een lange dag en een dosis energie is nodig om hem door te komen. Op deze tweede dag sluiten nog meer leden zich aan om hun gelukt te beproeven. Svend weet een mooie regenboog van 47 cm te haken.

10486213_868504209832983_2295955363162100458_n

 

Gedurende de dag worden er weer vissen gevangen. Maar Jan was voor dat iedereen wakker was al aan het water. Jan is naast hobby visser ook nog eens beroepsvisser en gewent om vroeg uit de kooi te gaan.

Beroeps visser!
Beroeps visser!

Om 05.00 onder het geronk van hut 1a baant Jan zich een weg naar het water. En iedere ochtend weet hij gemiddeld 5 of 6 vissen te vangen. Lekker vanaf de steiger vissen zonder een waadpak aan te hoeven doen.

August heeft net als Jan een reserve bal van het WK onder zijn shirt. En dat  zit dan wel in de weg als je jezelf in een waadpak moet hijsen. Dat hijsen lukt nog wel maar dan de schoen aan doen en de veters strikken. Het is een prachtig schouwspel en een ieder gaat er dan ook goed voor zitten om dit te aanschouwen. Ik vond een foto wat te ver gaan. Maar na heel wat gesteun en gepuf en een rood aangelopen hoofd kan ook August te water.

Oostvoorne weekend 007 (533x800)
Een waadpak kleed behoorlijk af!

Het zonnetje verwarmt alles zalig en het windje maakt het aangenaam. Ook deze dag is de oranje vlieg voor mij favoriet en ik weet van prachtige vis momenten te genieten. In de avond een mix-grill  buffet en tot slot een kis of fiere.

Oostvoorne weekend 018 (533x800)
Gewoon nippen dan geniet je het langst.

Het is 19.30 en wederom rozig van de dag besluit ik even te gaan liggen. Het is de langste dag dus ik kan gemakkelijk tot 23.00 vissen.

In de verte klinkt de wekker van mijn telefoon en die geef ik een mep. Als ik wakker wordt zie ik dat het 23.00 is. Oeps, dan zal ik het wel nodig hebben. Nog even naar de verhalen luisteren van vissers en dan maar terug in bed aangezien ik niet echt wakker kon worden.

Oostvoorne weekend 040 (800x533)

Zo brengt de volgende dag weer zon maar minder vis. Om 13.00 besluiten we het weekend te beëindigen. Het was weer beren gezellig.

En de volgende keer weer de club compleet graag!

Tot ziens!
Tot ziens!

Deviskaleman

             

 

3 gedachten over “22-06-2014 Oostvoorne weekend.

  1. Leuk zo verhaal en foto’s tussendoor 🙂
    Mooie en minder mooie ervaringen lijken jullie met elkaar te delen. Dat maakt het bijzonder en bijzonder leuk om tijdens het lezen beetje te ervaren.

  2. Steef, een heerlijk verhaal weer. Je hebt het precies beschreven zoals het is geweest en geïllustreerd met de juiste foto’s. Het was top daar en is top op je site!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.