Kilometers maken op zoek naar mooie plekjes……….


 

Gister was het een lange rit geworden waarbij we een aantal plaatsen achter ons hebben gelaten. We belanden in Neset op een plek die qua schoonheid niet in de buurt komt van de vorige plaatsen. We besluiten dan ook de volgende ochtend om 7.30 weg te rijden opzoek naar een mooie plek.

We rijden vandaag in een wat drukker gedeelte welke richting Oslo gaat. Gelukkig kunnen we na enige tijd afslaan en komen we weer op rustige weggetjes langs Fjorden. We zijn vaak de enige op de weg. Wat een nieuwe beleving is zijn de zebrapaden die hier tevens vluchtheuvels zijn. Na deze vluchtheuvels zijn alle kastjes opnieuw ingericht. Het is net als in het vliegtuig dat we bij het openen altijd voorzichtig moeten zijn dat er geen spullen uit de kasjes vallen. Claudia kan je vertellen dat de zoetjes nog steeds worden gevonden.

Onderweg stoppen we natuurlijk nog even voor een kerkelijk bezoek.

Ik ben nog vergeten te melden dat we Carmen routeplanner van mijn schoonvader in het dashboardkastje hebben gestopt. Bij vertrek kon hij mij melden dat alle landen er op stonden, dus ook Noorwegen. Noorwegen staat er ook op maar alleen Kristiansand,  gelukkig hebben wij onze eigen routeplanner met kaart. En tot op heden weet de Claudia ons overal te brengen. We noemen haar de Dora (op de kaart op Kaart) van Noorwegen.

Uiteindelijk bereiken we Stavn waar we de Camper aan de rivier parkeren, visvergunning aangeschaft en alles verder geïnstalleerd.

 

Ik vul de zelfgemaakt fruitschaal met zelf geplukte blauwe bessen, wat te drinken erbij en de voetjes omhoog.

IMG_3565

 

De Noorse Kronen groeten jullie vanuit Noorwegen,

Farfel

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.