We rijden als eerste de boot af en zetten wielen op Noorse grond. Het is fijn om vooruit de boot af te rijden bij het inschepen moest ik in zijn achteruit de boot in rijden. We zijn nog geen tien minuten van de boot af of de eerste fjorden duiken al op. Na iedere bocht is er weer een adembenemend uitzicht. Na een kilometer of tachtig besluiten we van de weg af te gaan in het plaatsje Longerak. Hier ligt het byglandsfjord.


We kiezen even voor een plek met stroom om alle apparatuur weer op te laden en de koelkast op te frissen. Op deze plek is er geen Wi-Fi dus de blog moet even wachten. Het weer is top, zo rond de 25 graden en afwisselt bewolkt. We besluiten hier dan ook drie dagen te blijven. Mees ligt als eerste in het water en dat is best fris.

IMG_3557

Natuurlijk moet er gevist worden en dat gaat hier prima. De nodige forel wordt hier gehaakt, ze zijn niet groot maar wel dapper. Verder is het lekker bij komen en genieten van het uitzicht.

IMG_3511

De volgende ochtend hangt het wasje alweer lekker te drogen en genieten we met volle teugen van het buitenleven. De hangmat kan worden opgeknoopt en al snel hoor ik mezelf snurken.

IMG_3551

In de avond kijk ik naar buiten vanuit de camper en zie dat de forellen als dolfijnen uit het water beginnen te springen. Ik grijp mijn vlieghengel die is gewapend met een droge vlieg (klinkhamer speciaal). Al voor mijn vlieg het water raakt wordt hij uit de lucht gegrepen. Dit belooft een prachtige avond te worden, ik mag er nog een aantal haken. En wat zijn ze mooi getekend.

De volgende ochtend is het weer een ontbijt met heerlijk uitzicht. We besluiten een wandeling te maken. Chil heeft het helemaal naar zijn zin, dit is zijn terrein.

IMG_3533

Het uitzicht van boven is ook geweldig, links onder zie je onze lego camper staan.

Met het mee gebrachte stukje hout kan ik mijn creativiteit kwijt, lekker bijlen en zagen.

IMG_3558
Ik noem hem Lullemans

 

Het is donderdag ochtend 21-07 en om 10 uur rijden we weg opzoek naar nieuw avontuur en dat hebben we al deels gehad. Claudia weet een leuke route te plannen welke ons hoog door de bergen brengt. Het is een prachtige route waarbij de weg is bezaaid met schapen. Ik twijfel om er één te raken en deze achterin te gooien, het vlees is namelijk prijzig hier. Maar mijn familieleden stemmen hier niet in mee in en ik ontwijk de wollige bollen.

Op dit moment hebben we even een korte pauze in Dalen. Ik snap wel waarom het hier Dalen heet, de acht haarspeldbochten brachten ons behoorlijk naar beneden.

Straks weer de camper in om verder te reizen met als doel watervallen vinden.

 

Het Noorse buitenleven is genieten ik denk dat ze het buitenleven hier hebben uitgevonden.

IMG_3514Groet van de Noorse Kronen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.