Ik begrijp het goed lezers dat jullie vol spanning zitten te wachten op de uitslag van de finale. In tussen zijn wij allen weer veilig thuis.

De Finale van Expeditie Robinson Corfu.

Er is gestreden tot het einde en de winnende team is? Nee eerst nog even vertellen wat de laatste opdracht was.

De finale opdracht: In Corfu stad geven de mannen het vrouwenteam 2 foto opdrachten. Fotografeer een oude Griekse man of vrouw met alle teamleden en een item van één van de teamleden. Fotografeer alle ingrediënten van een Griekse salade. Ieder teamlid dient apart gefotografeerd te worden met een komkommer, tomaat, feta, ui en olijven. De vrouwen hebben de volgende twee opdrachten. Fotografeer het gehele team terwijl je een kaarsje brand. Fotografeer je gehele team met een zwerver.

Ieder team heeft 20 minuten de tijd, red je het binnen twintig minuten dan heb je een extra punt verdiend. En voor alle foto’s is nog één punt te verdienen. Dus twee punten te verdienen.De temperatuur voor aanvang is 34 graden.

De mannen gaan als eerste van start. In volle vaart richting de kerk, maar onderweg spotten we al snel een zwerver die we eerder eens hebben gezien. Een vriendelijke babbel is genoeg voor een foto. De vier euro wil hij niet aan nemen maar laten we achter op zijn bankje in de bushalte.

Zwerver met Team
Zwerver met Team

Dan zetten wij de pas wat aan en negeren de zweet druppels die in onze nek lopen. Jay weet de kerk te vinden maar de hitte bedwelmt het richtingsgevoel in zijn hersens en we moeten de weg vragen. We worden snel op het juiste pad gestuurd en zien de kerk in de verte. We dringen ons door een groep toeristen die uitleg krijgen van een gids. We schieten de kerk in. En dan is het stil, de mis is in volle gang en we moeten ons tempo aanpassen. Grote borden met niet fotograferen stemmen ons niet gunstig.  Achter in de kerk vinden we kaarsjes en we sluiten achter aan in de  rij.  Als we naar binnen stappen in een aparte ruimte staan we oog in oog met een gouden kist waar hoogst waarschijnlijk een heilige in ligt. Alle vouwen om ons heen zijn wit gesluierd.  We maken een omkeer en verlaten de kerk.

Dan maar geen kaarsje foto, maar dan zien we dat deze aan de buitenzijde van de kerk is. Snel een foto en verder rennen.

Kaarsje branden
Kaarsje branden

De zweet druppels vinden inmiddels de weg over de rug en het shirt van alle mannen vertoont natte plekken. We hoeven elkaar niet meer te zien maar vinden elkaar op de geur. Mees krijgt ook nog eens steken in zijn zij. We spotten een Griekse vrouw in zwarte kledij.  De jongeman naast haar is haar zoon, we vragen of het goed is als we met haar op de foto gaan. De vertaling naar zijn moeder duurt lang. Na enig heen en weer gepraat zegt moeders nee. Het woord kut vindt zijn weg tussen de muren van de smalle straatjes.

De tijd dringt en we moeten terug naar de supermarkt voor de Griekse salade foto. We zetten nog eens aan en de zweet stralen lopen door de bilnaad naar beneden. Iedereen kijkt ons aan of we op de vlucht zijn na een overval, want welke malloot gaat er nu rennen door de binnenstad met 34 graden?

Onderweg naar de super lopen we oude Griekse man tegen het lijf. In de tussentijd dat we de vraag stellen voor de foto staan we allemaal al om hem heen. Hup de zonnebril van Steven op zijn hoofd en klik zegt de camera.

Griekse man met zonnebril van Stevn
Griekse man met zonnebril van Stevn

De laatste foto nog en het zweet heeft de slippers al bereikt. We zien eruit als overrijpe aardbeien in galop. In de supermarkt snel op zoek naar alle ingrediënten en het maken van de foto’s. John en Jay zijn als eerste binnen en verzamelen al de ingrediënten. Even poseren.

De Griekse Salade.

Nog een korte sprint en we zijn weer terug op onze startplek.

Stop de klok! 21 minuten voor de mannen.

In ieder geval 1 punt voor alle foto’s maar niet binnen de twintig minuten.

De mannen nemen plaats op het terras en genieten van een welverdiend koel drankje om het vocht percentage weer op pijl te brengen.

De stopwatch staat op scherp en de vrouwen gaan op stap. Terwijl de mannen nog nippend aan hun drankje zitten komt het vrouwen team  al aangerend. In het zonlicht vormt  het opspattend zweet kleine regenboogjes. Met de elleboog wordt nog een toerist in de eindsprint aan de kant gezet.

Stop de klok op 11 minuten voor de vrouwen.

Dit kan niet waar zijn, dan moeten ze punten hebben laten liggen met hun foto opdracht.

We checken de foto’s!

IMG-20140719-WA0009
De zwerfster

 

Oude Griekse man met pet van Sandra
Oude Griekse man met pet van Sandra

 

Kaarsje branden
Kaarsje branden

 

De Griekse salade

Het is niet te geloven maar in 11 minuten tijd weten zij deze opdracht voor elkaar te krijgen. Wij mannen nemen met de borst vooruit ons verlies en feliciteren de vrouwen met de overwinning van Expeditie Robinson Corfu.

De vrouwen waren een geolied team met takt en team overleg.  Zij zullen dan ook compleet verzorgd worden op de Griekse avond  door het mannenteam.

Wij kijken terug op een geslaagde vakantie en expeditie RobinsonCorfu.

 

Dan nog even dit als laatste. Er waren nog vragen binnen gekomen van de lezers over de voorjouwdag.  Is iedereen wel aan de beurt geweest? Hier de lijst:

Jay bijt het spits af en hij geeft hem door aan Sandra. Sandra geeft hem door aan Joey. Joey geeft hem door aan Mees. Mees geeft hem door aan Puck. Puck geeft hem door aan Holly. Holly geeft hem door aan Ginny. Ginny geeft hem door aan Claudia. En Claudia geeft hem door aan de combinatie John en Steven.

Nu moet ik echt afscheid nemen van de vakantie verhalen.

Maar ergens in het buitenleven ziet u mij weer!

Groet Steven

 

8 gedachten over “19-07-2014 Finale expeditie Robinson Corfu!

  1. Ik heb genoten van de totale inzet van allen. Echt leuke verhalen! Ben er normaal niet zo van iedereen te volgen, maar Steef, ik zou schrijver worden… X

    1. Svend dit vind ik echt leuk om te lezen en wat een mooi compliment. Mijn vader riep altijd dat hij van alles een boek kon schrijven. Wie weet zal ik het uitbrengen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.