Deze week staat in het teken van sneeuw zon en snowboarden in het buitenleven. We zijn afgereisd naar Oostenrijk, Brandnertal is waar we dit plezier gaan vinden. Daarmee gaan de kids op de snowboard en kijken wij vanaf een terras je toe. Natuurlijk lekker wandelen in de omgeving en een goed boek. Wij hebben niet zo’n behoefte om in de ski’s te springen, Puck en Mees gaan deze week proberen om het snowboarden onder de knie te krijgen.

Van maandag tot en met donderdag zijn de lessen geboekt en kunnen ze aan de bak.

IMG_9526

Maar voordat de zon op maandag morgen opkomt strik ik mijn nieuwe wandelschoenen vast om een wandeling te maken in de omgeving. Het weer voor de komende dagen is zon, zon, zon en nog meer zon. Naast mij hoor ik het geritsel van de takken dat wordt gemaakt door een eekhoorntje die het hogerop zoek. Het is nog fris maar als de zon achter de berg vandaan kruipt wordt het al snel erg lekker.

Ik besluit om van de verharde weg af te gaan maar de wandelpaden zijn bedekt met een laag knisperende sneeuw. Soms lukt het om er bovenop te lopen maar meestal zak ik er tot onder mijn knieën doorheen. Sneeuwschoenen hadden nu beter geweest. Maar ik blijf afdalen, soms op mijn kont om niet het dal in te glijden.

IMG_9530 (2)_1

Er zijn weer van die doorkijkjes waar je even moet stoppen om diep adem te halen en alles op je in te laten werken. Wat is het hier prachtig. Ik klauter weer terug naar ons appartement en dan is het op naar de piste.

 

Bjorn is de skileraar, hij komt IJsland een jonge blonde god die zijn aandacht gelijk op mijn blonde goddelijke dochter richt. Ik denk dat ik dat even goed moet volgen. Vanaf het zonnig terras kan ik de les goed volgen. Na een korte instructie onder aan de piste gaan ze beide omhoog. Ik ben verbaasd dat ze de lift omhoog nemen alsof het een lift in een flat is, daarna stappen ze halverwege uit de lift om hun eerste afdaling te maken.

 

 

IMG_9540

 

IMG_9550

Het is geweldig om te zien dat ze beide vrij gemakkelijk hun moves maken. Bjorn is ook erg enthousiast en dat slaat over. Tuurlijk wordt er gevallen want van vallen en opstaan leer je toch nog steeds de mooiste dingen.

En weer omhoog en naar beneden en weer omhoog en naar beneden, die zullen straks helemaal afgepeigerd zijn en morgen komt de spierpijn dat is één ding wat zeker is. Maar ondanks alles gaan ze steeds maar door, respect!

En morgen weer!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

IMG_9535

Het buitenleven in de sneeuw is verfrissend.

Een warme groet (niet te warm anders gaat het smelten) van de buitenman.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.