Na een intensieve training kan Chilin inmiddels los lopen in het natuurgebied. Mijn trouwe makker hobbelt een aantal meters voor of achter me maar verliest me geen moment uit het oog. Dit brengt mij tot een nieuwe stap. Op pad met de vlieghengel en de hond.

Locatie heksloot polder.

Na een stukje wandelen komen we aan bij de heksloot waar ik mijn vliegenhengel opbouw. Ik had verwacht dat Chilin dit voor een stok aanziet om er eens flink in te happen maar de aanval blijft uit.
Op het moment dat ik mijn eerste zwiepende beweging inzet wordt deze geconcentreerd gevolgd door een hondekop die het zelfde ritme aanhoudt.
Hij verwacht natuurlijk dat ik die stok een enorm end weg werp zodat hij hem kan terug brengen.
Maar nadat de vliegjes het water vinden kijkt Chilin niet meer op of om.

Baasje doet zijn ding dus ik ga mijn eigen gang. Zo nu en dan komt hij even bij me kijken en gaat dan in de vliegenlijn zitten. Hierna is het even puzzelen om hem weer te bevrijden. Na twee keer vast te hebben gezeten laat hij de lijn voor gezien.

Ik vang mijn visjes, kleine schattige baarsjes en voorntjes. Als ik ze in mijn hand toon worden ze al snuffelend onderzocht. Happen in de vis doet hij niet. Waarschijnlijk is hij toch meer een liefhebber van rouw vlees i.p.v rauwe vis.

Met de honden die voorbij komen wordt kennis gemaakt. En het baasje vist rustig verder. Wat een mooie ervaring weer om dit samen te ondernemen.
Twee dikke karpers zwemmen voorbij en de koeien grazen in het sappige gras aan de waterkant. Nu dat Chilin weet wat dit zijn hoeft hij er niet meer naar te blaffen.

Dat heb je met Spaanse honden die naar Nederland komen. Wat is een koe en waarom hebben ze hier geen siësta?
Na een heerlijke ochtend hengelen en wandelen is het tijd om weer huiswaarts te keren.
Daar wordt door de mand opgezocht voor een heerlijk tukje.

Wat hebben we het gezellig zo samen op pad.

Deze diashow vereist JavaScript.

De buitenman

4 gedachten over “17-09-2014 De Hekslootpolder

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.