Om 9.00 uur stappen we bij Stavaros in zijn zwarte golf. In de achterbak en op de hoedenplank liggen de vuilniszakken die we onderweg nog even weggooien. Boven op de berg kunnen we niet verder want een vrachtauto blokkeert de weg. Stavaros stapt uit en brult wat in het Grieks het dal in. Ik kon het woord “mallaka” er duidelijk uit halen.

Een kleine dikke man komt aan hobbelen, hij lijkt wat op André Hazes, al snel doop ik hem om tot Andros Hazes, de beruchte Griekse volkszanger gesponsord door ouzo 12.

De vrachtauto gaat opzij en we kunnen weer verder. Ik dacht dat na de laatste keer vuil weg brengen de containers wel geleegd zouden zijn. Niets is minder waar, mijn mond valt open. Ik kan niets anders doen dan mijn vuilnis erbij leggen. 

Als we de haven binnen rijden is het druk aan de kade. Vanuit de achterbak van de wagen wordt groente en fruit verkocht.

Ik geef Stavaros een dikke knuffel en bedankt hem voor zijn gastvrijheid. Verderop koop ik de boot tickets naar Rafina. Als de boot aankomt zit een visserman ongestoord zijn netten te boeten 

Dan varen we weg en laten de Cycladen achter ons. Twee uur later varen we de haven van Rafina binnen. Het is hier een stuk rustiger dan in Pireas bij het vertrek. Er staat een taxi te wachten die ons naar het appartement zal brengen. 

Claud had vanuit Andros een appartement /huis geboekt. Country & Sea genaamd maar als we op de link in de bevestigingsmail klikken komen we uit in Amerika. We hebben er genoeg lol om en we zijn genoodzaakt onze reis te verlengen. Na wat speurwerk blijkt het toch in Griekenland te zijn. Zelfs twintig minuten van de luchthaven. 

We worden ook hier super vriendelijk ontvangen en voor vijf euro meer dan de kamer op Kythnos hebben we hier een enorm huis ter beschikking.  Met klap op de vuurpijl het dakterras met een waanzinnig uitzicht over het land en de zee.

Voor morgen ochtend alvast om 06.30 uur de wekker gezet voor de zonsopgang. We bestellen wat te eten en genieten van het huis. Wij konden ons geen betere plek wensen om ons 16 jarige huwelijksfeest te vieren. Mocht je zin hebben in een stuk brood met tzatziki dan ben je vanavond van harte welkom op ons dakterras.
Een fijne buitengroet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.