Ik was er wel eens doorheen gefietst maar nooit gestopt. Gister was de eerste keer dat ik mijn fiets parkeerde en een stuk te voet ging. Ik was blij verrast door de schoonheid van dit gebied. Vanaf een bankje in de middagzon onder het genot van een kopje soep bekijk ik de ooievaar die zich hier genesteld heeft. Als beide zich op het nest vertonen maak ik mijn foto.

Vandaag maak ik een rondje op de fiets, van Haarlem Noord lang Overveen, Bloemendaal, Bentveld en weer terug. Ter hoogte van Kraantje lek sla ik af naar het visserspad en na de eerste afslag valt mijn oog op een buizerd die in alle rust op het hek zit. Stoppen is geen optie want dan is hij weg. Ik fiets een meter of vier door en laat me omvallen in het duinzand en pak rustig mijn camera. Hij blijft rustig zitten zelfs als voorbijgangers stil blijven staan. Gelukkig heb ik mijn foto al kunnen maken want door al die aandacht slaat hij zijn vleugels uit.

Het is nu zondag en dan loop ik altijd hard met mijn zoon, een mooie manier om het gebied te voet verder te verkennen. Tijdens de eerste meters schieten er twee eekhoorns over de weg en niet veel later twee reeën. We slaan her en der wat paden in en zo maken we twee rondes door dit gebied. Ik ben wederom verrast door haar schoonheid,

Na een frisse douche en een vullende lunch keer ik later die middag terug gewapend met mijn camera. Vanaf het uiterste puntje in Vogelenzang betreed ik het gebied. Heerlijk slenteren door dit gebied en als de lens er om vraagt schiet ik mijn plaatjes.

Het zit hier vol met vogeltjes, je ziet ze niet alleen maar het gezang is oorstrelend.

Even op een bankje zitten en genieten. Maar achter me hoor ik gescharrel in het bos. Vlak achter me is een ree zich aan het vergrijpen aan verse blaadjes. Hij heeft me gezien maar zolang ik geen wilde bewegingen maak is alles goed. Ik geniet in alle rust van dit schouwspel.

Dan wandel ik weer rustig terug naar de auto. Ik ben verliefd geraakt op dit prachtige stukje natuur en haar geschiedenis. Ik zal hier zeker nog eens een bezoek brengen.

Groet van de buitenman

4 gedachten over “17-04-21 Leijduin liefde

  1. Dat was lang geleden, ik was bang dat je deze website niet meer zou aanvullen door het filmen,
    Goed om weer wat fraai beschreven fotowerk van je te zien.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.