Ieder jaar is het weer de vraag wanneer de voorn en brasem van het IJsselmeer het binnenwater optrekt om te paaien. Als je op het juiste moment op de juiste plek bent dan kun je er leuke visavonturen beleven. Vandaag was een delegatie van V.V.G de Mug op bezoek in Schardam.

Vanuit het zonnige Haarlem rijden we het regenachtige Hoorn binnen, de regen trekt gelukkig weer over ons weg en we kunnen met droog weer de hengels optuigen. Het is altijd weer een spannend moment of de vis er al is of nog niet. Ik moet zeggen dat ik steeds wel het geluk aan me broek heb hangen om op het juiste moment te komen. Na een aantal worpen weet ik mijn eerste vis te haken.

Het weer is wisselvallig te noemen, regen en wind wisselen elkaar af en de tussen de wolken laat de zon zich soms zien. Als de zon er is scheelt het gelijk een jasje. Er volgen meerder aanbeten bij de mede vliegvissers. Frank is blij met zijn baars.

 

De vis is niet los maar we eten ons visje te vangen. Dat geld niet voor iedereen, na het haken van je eerste vis niets meer vangen is toch wel zuur. Ja dan verstop je jezelf tussen het riet.

20160417-20160417-IMG_2548

Naast het vissen is het ook heerlijk om even achter over te leunen om de prachtige lucht te aanschouwen. De wolken worden in pittig tempo door de lucht geblazen. Het is een mooi schouwspel.

20160417-20160417-IMG_2569

Willem en Peter sluiten zich aan bij de rest van de vliegvissers. Na een aantal mooie vangsten sta ik mijn vis plek af aan Willem. Ach ja hij was er toch al gaan staan. Naast het biertje dat ik aanbied schenk ik ook de vis op deze stek. En een ander zien vangen is net zo veel genieten.

Het is heerlijk om aan de waterkant te zijn met een gezellig clubje vliegvis vrienden. Zittend of staand tussen het riet, het maakt niet uit.

 

Op de valreep komt Dick nog even langs en ook die weet zijn visje te haken.

20160417-20160417-IMG_2579

 

Ik denk nog een paar warme dagen en open sluis en dan zijn de vissen echt los.

Al met al voor mij een geslaagde dag aan de waterkant in het buitenleven met Steven.

Tot een volgend buitenleven.

Groet de Buitenman

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.