Upgrade van het Buitenkamp

 

Ergens verscholen tussen de bomen ligt mijn buitenkamp een plek waar ik kan koken, eten, bushcraften en slapen in het wild. Ik heb hier een bescheiden schuilhut gebouwd. Een frame van boomstammen met daaroverheen een zeil om droog te kunnen zitten en zo nodig slapen. Dit weekend was het tijd om het buitenkamp even een upgrade te geven.

Mees en Chil gaan gezellig mee en we plakken er gelijk een overnachting aan vast. Mees is vastberaden om in de nieuwe schuilhut te slapen. Zaterdag middag komen we aan en we beginnen eerst het oude verblijf voor een deel af te breken. Het plan is om meer ruimte te creëren in de hut en het houten bed meer omhoog te brengen zodat eronder brandhout kan worden opgeslagen.

 

 

Het is heerlijk om hier buiten aan het klussen te zijn, de tijd kruipt verder terwijl je geen idee hebt hoe laat het is. Je volgt meer het gevoel van dorst en trek.

Chil vindt het hier geweldig en is regelmatig weg en komt dan weer eens tevoorschijn uit de bosjes vandaan, vooral bij het ritselen van plastic, want dat staat voor hem voor iets lekkers.

Soms schiet er weer een haas voorbij of landt er een roofvogel boven in de bomen als je heel stil bent.

Voor ons op het water is het een paradijs voor ganzen, koetjes en nog veel meer waterdieren.

 

 

 

 

Wij hebben wel zin in een kop koffie en thee om even te pauzeren. Mees zorgt ervoor dat het vuur aan gaat en niet met een aansteker maar met de vonken van het vuurstaal. De ketel kan op het vuur.

Even later genieten van een bakkie met daarbij een koek, want als je zoon mee gaat dan moet je er wel voor zorgen dat er genoeg lekkere dingen aanwezig zijn, helemaal nu hij in de groei is en kan eten als een beer.

Na een aantal uren worden de laatste knopen gelegd en is het nieuwe verblijf klaar, we zijn er trots op!

Veel meer ruimte en een lekker hoog bed wat Mees al aan het testen is, ik slaap er tegenover in mijn hangmat en dat is ook geen straf. Voordat de avond invalt knetteren de aardappels in de pan en sputteren de spareribs op het vuur. Zware arbeid maakt hongerig en we laten het ons goed smaken. Chil is ook erg blij met de restjes botten. In het licht van de zaklamp leest Mees nog een hoofdstuk weg uit zijn boek. Het is heerlijk om die boekenwurm te zien lezen. Dan knippen we het licht uit en vallen we als een blok inslaap. Ook Chil die bij mij in de hangmat slaapt.

 

De volgende ochtend worden we getrakteerd op een zonsopkomst met het dauw aan de grond en zwanen in de lucht.

We luieren nog wat verder in onze slaapzak voordat we het vuur weer aansteken voor een ontbijt. Gebakken eieren met spek en kaas een kampeer tripje kan niet zonder natuurlijk. Samen met een vers glaasje jus is het een feest voor de smaak papillen.

 

Terwijl ik mijn hout voorraad aanvul ligt mees nog heerlijk wat te luieren samen met zijn grote vriend.

 

Na de lunch nog een bak koffie en dan is het tijd om in te pakken en op huis aan te gaan.

Met de rugzak op verlaten we het buitenkamp en wandelen de polder in, daar komen we twee vrienden, Joyce en Frank tegen. Ik leg ze nog even uit waar het buitenkamp is en dat ze gerust het vuurtje mogen aanzetten, wees welkom. Maar zelfs met mijn aanwijzingen konden ze het buitenkamp niet vinden en dat is ook wel een prettige gedachte.

Ik heb genoten om samen met mijn zoon en Chil hier dit zonnige weekend doorgebracht te hebben. En wie weet tot een volgende keer in het buitenleven met Steven

1 gedachte over “15-10-2015 Upgrade van het Buitenkamp

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.