Vanmorgen de wandelschoen ondergebonden en een stuk de waterleidingsduinen ingetrokken. Het weer was wisselend en toonde meerdere gezichten. Ik besluit vandaag bij iedere kruising gewoon rechtdoor te gaan dat is ook weer gemakkelijk voor de terugweg.

Ik begeef me steeds verder en dieper in het bos na een aardig stukje stappen. Voor mij duikt op het pad een stel op, ik schat ver in de 80. Zij trek iets met haar been maar dat neemt de vaart uit de pas niet weg. Hij houdt haar vast en ze zeggen vriendelijk gedag, ik draai me om en leg dit vast. Wat heerlijk dat dit kan is de gedachten die door mijn hoofd gaat.

Op de terugweg kan ik toch niet de verleiding weerstaan om een andere route te nemen. En daar ben ik uiteindelijk blij om. Ver voor mij op een lang gestrekte weg zie ik alleen een staart de weg kruisen. Nee het zal toch niet een vos zijn, heel rustig benader ik de plek van de oversteek. Jawel links in het veld zie ik een vos, ik kies positie en langzaam hef ik de lens. Na een het wisselen van een korte blik kiest hij het hazenpad. Ik klik af en kan nog net het vertrek vast leggen.

Even verderop nabij de uitgang valt mijn blik op een hert, heerlijk rustend op de grond met het gewei in de lucht. Hij heeft mij al veel eerder gezien dan ik hem. Alle bladeren maken het scherp stellen lastig, toch druk ik af. Ik loop wat verder en probeer hem op een ander wijze te benaderen. Terwijl ik over een boomstam stap stap ik ook op een takje, “knak”! Hij springt op en binnen 3 ferme sprongen is hij uit het beeld verdwenen.

Vlak daarna tref ik een gids met een klas en hun meester. Terwijl de gids uitlegt vormt de klas zich in vier aparte groepen. Alleen groep één luisterde aandachtig de rest kijkt rond, gooit met takken, loopt vier meter door.

Ja dat deed ik ook allemaal en wellicht zit er een in die groep die ook de rust later kan vinden om meer te zien dan op het eerste gezicht.

Steven

1 gedachte over “15-04-2014 ver in de 80 diep in het bos

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.