Ik moet je eerlijk bekennen dat ik de vlieghengel al enige tijd in de kast had staan. Op mijn fietsvakantie heb ik hem 400 kilometer mee genomen maar niet uit de koker gehad. Soms gaan de dingen zo……                                                                                                                                                                Maar soms is het ook weer tijd om de rits van de koker te openen.

De Waal is een machtige rivier die ik al enkele keren mocht bezoeken, ook wel eens met een overnachting. Dit keer een goede dag om te hengelen. Met twee vis maten reizen we af naar de Waal. De stand van de waal is op dit moment nog nooit zo laag geweest waardoor het lopen naar de vaargeul mogelijk is. Vandaag geen water in de uiterwaarden maar droog gevallen mosselbanken.

20150912-20150912-IMG_9333-4

 

Inmiddels weet vis maat nummer drie ook de weg naar de Waal te vinden en sluit zich bij ons aan. Ralph, Hein, Robert en ikzelf hebben deze prachtige plek voor ons zelf. Onze gids Robert pioniert de omgeving. Door het lage water is een oversteek naar een ander gelegen gebied mogelijk. Telefonisch worden we op de hoogte gesteld van jagende roofblei. En al snel sluiten Hein en ik ons aan. Onze gids weet ze op een meter afstand aan te wijzen onder de kant.

20150912-20150912-IMG_9346-4

 

Al snel wordt gids Rob, Robinson en voel ik me als een blanke vrijdag op een onbewoond eiland. Als Brooke Shields  dan nog door het lage water langs rent en haar haar achterover gooit met opspattend water, dan moet dit Blue Lagoon zijn. Wat een prachtige mooie plek maar de bewondering van al deze schoonheid wordt verstoord door een roofblei die een school visjes uit elkaar doet barsten in het wateroppervlakte.

We gooien ons een versuffing en wisselen van vliegen om ze te verleiden maar het lukt maar niet. Hein weet de code te kraken en haakt een forse vis. Ik snel me zijn kant op om het spektakel vast te leggen. Ja vangen doe je samen.

We genieten na van deze prachtige roofblei van 65 centimeter en dromen er stiekem van om deze ook te mogen haken. Er worden wel visjes gevangen maar boven genoemde maten blijven verder uit. Wel veel diversiteit van baars, roofblei, snoekbaars en grondel, geen winde vandaag.

De avond valt in en de ooievaar neemt zijn plaats op de paal om de nachtrust te vatten, de laatste stripjes worden gemaakt.

20150912-20150912-IMG_9363-4

Wij grillen nog een hamburger bij de auto en genieten na van deze wonderbaarlijke plek met vele gezichten. En zoals Mieke Telkamp zei, “telkens weer”, een ander gezicht.

De Waal je bent geniaal.

Ik kom hier snel weer om je samen met mijn vrienden te bevissen.

 

De Viswaleman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-=

4 gedachten over “14-09-2015 De Waal je bent geniaal……..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.