Vandaag staat luieren op het programma, beetje zwemmen, beetje lezen, beetje knabbelen en een boel genieten. Na een heerlijk gebakken Grieks ei word ik door Stavros geroepen. We gaan samen naar de haven om daar boodschappen te doen.

De achterbak zit vol met vuilniszakken dus ik neem mijn twee zakken op schoot. Nee de vuilnisman komt niet over een onverharde weg de berg op. Na een kilometer of twee stoppen we langs de weg waar vier vuilcontainers staan. Ze puilen uit van het vuil en naast de containers ligt het bezaaid met vuilnis zakken. Met pijn in mijn hart leg ik mijn twee zaken ernaast. Stavros gooit zijn zes zakken zonder blikken of blozen neer. 

Ik sla een nieuwe voorraad voedsel in om de laatste vijf dagen prettig door te komen. De fles ouzo overhandig ik aan Stavros want geld wilt hij niet aanpakken voor het heen en weer rijden.

Als de koelkast weer gevuld is pak ik mijn duikbril en snorkel en loop het terras af de zee in om de onderwater wereld te bekijken. De kinderen zijn in het zwembad van Stavros aan het zwemmen. 

Ik kruip onder de tuin douche om het zoute water af te spoelen en dan is het hangmat tijd. Heerlijk met mijn boek in de zon wegdromen.

De tijd kruipt voorbij en even later word ik wakker, was ik daar toch even in slaap gevallen.  

Na het eten even uitbuiken op het terras en de zon in de zee zien zakken. 

Wat blijft dat toch een prachtig moment. Het is nu windstil wat echt bijzonder is omdat het hier al dagen stevig waait tot stormt. 

Straks kruip ik weer in mijn hangmat om in slaap te vallen op het geluid van de branding. 

Op en top luier buitenleven. 

Groet van de buitenman.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.