Sneeuwherten………………..

—————————————————————————————————————————————————————————-

 

Bij elke pas kraakt de verse sneeuw onder mijn schoenen, een regelmatig geluid die je gedachte compleet kan legen. Sjilpende vogeltjes verspreiden hun woorden tussen de takken door. Ik wandel in een witte wereld, de sneeuwval van vandaag heeft zijn schilderwerk gedaan. Dit prachtige weer lokt de buitenman naar buiten. Met mij nog meer mensen maar in de duinen zie ik gelukkig meer herten dan mensen. Ik ben er graag en het liefst alleen.

Genietend van de rust volg ik de sneeuw die door mijn voorgangers al plat gelopen is, toch zoek ik stukjes die nog vers zijn en ik laat mijn voethandtekening achter. Het geeft een tevreden gevoel.

Het voordeel van de witte wereld is dat de herten goed zichtbaar worden. Ze lijken wat meer op hun hoede wanneer ik ze benader, bij het minste geringste geluid kiezen ze het hazenpad. Maar soms blijven ze net even langer staan voor een plaatje.

Dit prachtige hert spotte ik tussen de takken waar hij aan het eten was, op mijn knieën kruip ik langzaam dichterbij. Het maakt me niet uit dat mijn broek hierbij nat wordt, die droogt wel weer. Langzaam kom ik meer in zijn wereld en word ik even bemerkt. Dan blijf ik stil zitten en volg ik zijn eet gewoontes.

Ik zie het hert zich uitrekken door op zijn achterpoten te staan, met het gewei wordt het laagje sneeuw van de tak verwijderd en wordt het eetbare gedeelte beter zichtbaar en kan er gegeten worden.

Als je de tijd neemt om de natuur te observeren dan zie je het meeste. Ik laat de herten achter me en wandel verder waar voor mij een hert mijn pad kruist.

Rustig steekt hij over opzoek naar voedzame plekjes. Ik sla verderop rechts af om weer richting huis te gaan maar dan spot ik nog een hertje dat van de met sneeuw bedekte dennentakken eet.

Dan verlaat ik het bos om weer terug te keren naar huis waar ik achter de pannen duik terwijl het haardvuur knappert.

De buitenman heeft weer genoten van het wittebuitenleven met Steven

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.