Eindelijk is de zon daar…………


 

Als ik de deur achter me dicht trek op het werk zit er nog maar één ding op en dat is snel naar huis fietsen om de wandelschoenen aan te trekken en de camera tas om te doen. Het heeft even geduurd om tegen die grijze hemel aan te kijken welke ook nog een hoop vocht heeft afgegeven. Maar vandaag maakt het weer alles goed. Want tussen de wolken door laat de zon zich geregeld zien en voelen.

Ik heb vandaag zelfs uit de wind in de zon mijn lunch buiten gegeten. Naast het heerlijke broodje was het nog meer genieten dat de zonnestralen mijn wangen opwarmde. Gewoon even zonder de jas naar buiten. Eenmaal thuis pak ik mijn spullen en lijn ik de hond aan en gaan we op pad. Met de hekslootpolder op loopafstand ben ik gezegend. Een prachtig wandel en foto gebied. Al snel kan ik de lijn van de hond ontkoppelen en kan hij lekker vrij rond rennen.

De polderlucht is geweldig bedekt met wolken en blauwe lucht vlakken. Dit is de lucht waar ik op zat te wachten om de groothoeklens aan het werk te zetten. En als ik afdruk en de display bekijk overvalt mijn een “yes”! Er zijn van die momenten dat je bij het afdrukken al weet dat de foto goed is. En vandaag was zo een dag.

20160211-IMG_1332-1

 

Ik stop mijn muts in mijn jaszak want de zon heeft genoeg kracht om mijn bolletje te verwarmen. Als hij weer achter de wolken kruipt moet de muts weer op. Ik voel me helemaal in mijn element in deze omgeving. We steken de brug over om verder te wandelen maar ook hier word ik uitgelokt door de natuur om een foto te maken.

20160211-IMG_1335-1

 

Het voelt bijna alsof dat het voorjaar is begonnen. De grijns op mijn gezicht wordt steeds groter en de lachrimpels maken groeven in mijn huid. Met het uitzicht op de mooie Nel wordt het gevoel alleen maat fijner.

20160211-IMG_1337-1

We slaan links af verder de heksloot polder in. Het bruine riet dat wuift in de wind en het contrast met de blauwe lucht is een traktatie voor het oog. Alsof je door een ansichtkaart loopt. Is dit echt of droom ik?

20160211-IMG_1340-1

 

Hier moet ik even stil staan en mijn gezicht naar de zon richten, gewoon even stil staan en ervaren wat de natuur je geeft. Noem het groene yoga of wat je maar kan bedenken. Als je het kan zien en voelen is het mooi. Hoe de schapen er naar kijken weet ik niet, ik weet wel dat ze mijn kant op kijken. Waarschijnlijk omdat mijn jachthond in de aanval staat. Dat is dan weer handig om de aandacht te vestigen.

20160211-IMG_1347-1

Op een bankje neem ik even plaats om de benen wat te rusten en om een slokje water te nemen. Dan vervolg ik mijn pad weer. Het is hier te mooi om niet nog een plaatje te schieten van de ruimte die hier is.

20160211-IMG_1344-1

 

 

Ik heb een korte ontmoeting met een ijsvogel die ook geniet van het prachtige weer. Zo kort dat een foto niet mogelijk was. Maar de herinnering is daar. Ik verlaat de slaperdijk en sla links af richting de Westbroek plas.

 

20160211-IMG_1349-1

Boven de Westbroek plas drijven wolken voorbij op de wind.

20160211-IMG_1359-1

Dan verruild de groene omgeving zich bijna voor de bebouwde wereld. Op de laatste kruising neem ik nog een foto voordat ik de hond weer moet aanlijnen voor voorbij razend verkeer.

20160211-IMG_1362-1

Met een kilometer of 12 in de benen keer ik huiswaarts. Ik voel dat de benen moeten wakker worden uit de winterslaap, te veel zit kilometers gehad. Ik zeg klaar met deze winter en kom maar op met dat voorjaar want ik heb er vandaag toch stiekem aan mogen ruiken.

 

En het ruikt naar meer in het www.hetbuitenlevenmetsteven.nl

De buitenman groet u

En doe het ook eens, trek die deur eens achter je dicht en ga mee naar buiten.

 

2 gedachten over “11-02-2016 Hekslootpolderluchten

 1. Wat een schitterende foto’s heb je vd omgeving genomen!
  Top.
  Ik lig met n beginnende longontsteking op bed…. Maar door het zien van jouw mooie foto’s, kon ik bij wijze van spreken het voorjaar /lente al in mij lichaam voelen.
  Thanks Steef, knap er meteen wat van op!
  Liefs

  1. Hoi Es,

   Wat geef je toch prachtige complimenten. Wat balen dat je een longontsteking hebt. Hopelijk knap je snel op en kun je weer naar buiten. Tot die tijd neem ik je graag mee naar buiten.
   Beterschap!

   Groet Steven

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.