Het is zeker ruim een jaar geleden dat we in Spaarnwoude waren om daar een hut te gaan bouwen. Vandaag trokken Kian, Mees en de buitenman  het bos in om te zien hoe de hut er bij staat. Gewapend met messen, bijlen en zagen gaan wij op pad om de mogelijke schade weer te herstellen.

Op de plek aangekomen heeft is te zien dat de oude hut het zwaar lijden heeft gehad en is deels in elkaar gezakt. De mannen besluiten de hut te laten voor wat het is en een nieuw onderkomen te gaan bouwen. En iedere man voor zich. Want een man is geen man zonder zijn eigen hut. Er wordt gesleept met takken, gehakt en gezaagd om alles bruikbaar te maken voor de bouw. En van al die inspanning krijg je trek, dus tijd om de kookpot uit de tas te halen.

De Hotdogs gaan erin als koek met een glaasje limo om het geheel weg te spoelen.

20160410-20160410-IMG_2528

Onze viervoeter vindt het maar wat gezellig in het bos en kan zijn neus ophalen aan alle geurtjes. De hangmat is al opgeknoopt op een open plek tussen de bomen. Maar de buitenman is eerst bezig om zijn nieuwe hut van takken te maken en er komt al aardig schot in. Daarna kan hij even lekker hangen in de zon.

 

20160410-20160410-IMG_2531

Op de achtergrond de hut van oom Tom, nee van de buitenman. Tijdens het zoeken naar de juiste stukken hout stuiten we op wat bot resten van een vogel. Onder de modder graven we nog wat meer botten op en komen tot een aardige verzameling.

20160410-20160410-IMG_2521

Een prachtige praktijk les volgt met de vraag waarom deze botten zo licht zijn. Dat komt natuurlijk omdat ze hol van binnen zijn. Maar nu kunnen we het echt voelen, hoe mooi is dat. Wist je dat de aalscholver geen holle botten heeft maar massief, anders kan hij niet zinken om onderwater op vissen te jagen. (een weetje)

Terwijl de buitenman even rust in zijn hangmat bouwen de mannen verder aan hun hut. Er wordt flink overlegd wat de beste techniek is. En dan is het werk klaar.

Twee prachtige hutten zijn het resultaat. De mannen hebben mooi werk geleverd. En dat alles onder de uitbundige zon van vandaag. Het was dan ook weer heerlijk om daar buiten te zijn. Ik zeg met recht een buiten weekend. Laat de zon maar schijnen.

Thuis nog even de BBQ aan om wat hamburgers te grillen en dan mag de tuindeur dicht.

De buitenman groet u weer tot een volgend buitenleven met steven.

 

2 gedachten over “10-04-2016 Hotdogs, Hutten en Hangmat

 1. Joh, Buitenman, geweldig, wat een heerlijk dag voor jullie en vooral ook voor m’n kleinzoon Kian, met een i 😉
  leuk om op deze manier mee te mogen leven/lezen, vooral doorgaan !

  1. Jo, oma van Kian. Bedankt voor je altijd hippe reacties.
   En bedankt voor de aanvulling, gedaan!

   Gr de buitenman

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.