Het is al weer enige tijd geleden dat ik u mee nam in mijn buitenleven, dat had voornamelijk te maken met het weerbeeld van de afgelopen maand. Het koude, natte en stormachtige weer nodigde niet uit om erop uit te trekken. Dan maar wat achter het beeldscherm om weer wat nieuwe zaken te zoeken die het buitenleven verrijken.

Maar gister checkte ik nog even het weerbericht en ik zag een voorspelling welke mij zonnig stemde. Ik besloot daarop mijn rugzak te pakken en de dag daarop met de bus naar mijn werk te gaan om vanuit daar mijn wandeling richting huis te maken. Om 12.45 gaat de schoolbel en pak ik mijn tas en wandel ik langs de brouwersvaart richting de duinen. De gehele ochtend schijnt de zon 100% en ik voel de lente door mijn aderen stromen. Boven mij beginnen wat wolken zich te stapelen waar de zon zich wat achter verschuild. Het mag de pret niet drukken en voor dat ik het weet passeer ik het Brouwerskolk. Daar zie ik wat roods op de grond liggen in de struiken. Het rood steek enorm af tegen de groen bruine achtergrond. Wat kan dit zijn?

Ik begeef me nader en ga op mijn knieën zitten, tot mijn verbazing zie ik dat het rode een soort paddenstoel is welke ik nog nooit eerder heb gezien.

 

 

Ik heb ook geen flauw idee wat dit is, mocht je het weten dan hoor ik het graag. Oja ik vergeet bijna te vermelden dat ik van mijn werk naar huis ga lopen via de duinen. Na het brouwerskolk bereik ik ingang Koevlak van de Kennemerduinen. Na de drukte bij de ingang vind ik al snel de stilte, rust en ruimte om me heen.

Ik zoek twee bomen waartussen ik mijn hangmat knoop en in het zonnetje neem ik plaats in de hangmat. Heel zachtjes droom ik weg tussen de vogelgeluiden maar de kleine bonte spechten boven mij laten me nog even mijn ogen openen en daarna droom ik weg. Een klein uurtje later word ik wakker omdat het wat kouder is geworden. Ik kleed me warm aan volg mijn pad richting de ingang van Duin en Kruidberg.

Daar links achter in de foto was mijn idyllische slaap plekje. Maar inmiddels wandel ik weer verder en begroet nog wat hertjes op mijn pad. Wat is het weer heerlijk om in dit weer buiten te zijn. Ik stel twee collega’s op de hoogte van mijn buitenleven die nog aan het werk zijn. Beetje plagen mag. Bij Duin en Kruidberg verlaat ik de duinen en via Santpoort loop ik verder naar huis.

Het is 17.45 en ik begin al wat trek te krijgen in het avondmaal. De benen zijn nog wat stijf na al die tijd stil zitten en de voeten vinden het ook prettig als ik ze thuis verlos van het schoeisel. Ik voel de zon nog in mijn wangen schijnen en dat is zo lekker.

Het buitenleven is weer open zeg ik maar, laat die lente maar in volle vaart komen. Ik ben er klaar voor.

Groet van de buitenman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “10-03-2017 Werk naar huis wandeling

  1. Heerlijke wandeling met mooie foto’s. Best wel jammer dat ik daar niet zoveel tijd meer voor heb. Gelukkig wel binnenkort een hele leuke fotoshoot in de duinen. Maakt het weer een beetje goed.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.