Dag Sao Miguel…………..

 

Vandaag hebben we de laatste dag op Sao Miguel bijna achter de rug als ik dit stukje schrijf. We hebben nog even een bezoek gebracht aan Furnas. Op Puck haar wensenlijstje stonden de warmwater baden. Op mijn wenslijstje stond het gerecht Cozido, een stoofpot die onder de grond wordt bereid bij de sulfiet bron.

We slingeren weer lekker door alle bochtjes en voordat we het weten kunnen we poedelen in de warmwater baden. Vier van 39 graden en een van 28 graden, er wordt gezegd dat ze een helende werking hebben. Dus even lekker relaxen.

Als we klaar zijn met badderen ruiken we heerlijk naar de zwavel. In het dorpje maken we een korte wandeling en zoeken we een restaurant met wat meer sfeer. Je kunt hier prima eten maar het gevoel voor knusheid hebben ze er niet echt. Het is allemaal een beetje kil en veelal met plastic meubilair ingericht. Het heeft vaak wat weg van een voetbalkantine. We vinden een tafeltje in een oud badhuis en we zijn er nog alleen. Het is waarschijnlijk een goede plek om te eten aangezien de andere 15 tafels gereserveerd zijn.

 

Cozido

De lokale lekkernij smaakt super lekker. En dan is het tijd om thuis de handbagage weer in te pakken. Morgenochtend vliegen we om 08.30 naar Lissabon. Hier hebben we een appartement geboekt voor 2 nachten om daar drie dagen de stad door te struinen opzoek naar een mooie plekjes en hopelijk een prachtige Fado.

Sao Miguels is een prachtig groen eiland met mooie bezienswaardigheden. Hier en daar soms allemaal iets te netjes aangelegd. We hebben er genoten met als toppunt het zwemmen met de dolfijnen, dat vergeten we nooit meer. Het huis waar we in mochten verblijven was top het uitzicht was fenomenaal. Iedere ochtend een kop koffie met uitzicht over zee ga ik zeker missen.

Paard en wagen passeert ons huis

 

Dag Sao Miguel de buitenman groet u…………………………………….

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.