Hij stond al een tijdje op onze bucket list om een duik te nemen met de dolfijnen. Ik en dan spreek ik ook voor de rest van de familie zien dit alleen niet zitten om dit bij dolfijnen te doen die in gevangenschap leven. Daarom was dit een uniek moment om de dolfijnen in natuurlijke habitat op te zoeken.

We boffen echt als we te horen krijgen dat we de boot voor ons zelf hebben. Normaal zit je er met acht man op maar nu alleen wij. Daar waar er normaal maar twee personen te water mogen is het nu mogelijk om met elkaar te water te gaan. Na alle instructies is het tijd om uit te varen. We zetten ons schrap want de motorboot schiet over geloven en wordt zo nu en dan gelanceerd om weer met een klap neer te komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We dansen ongeveer 15 minuten op de golven wanneer onze gids in de verte een school dolfijnen spot. Het zijn er als we snel inschatten rond de twintig dolfijnen. Ze komen maar heel kort boven waarnaar ze weer snel onderduiken. Het is een geweldig gezicht en we zijn allemaal in een jolige en tevens ook zenuwachtige stemming.

 

 

 

 

 

 

We krijgen de instructies om op de rand van de boot klaar te gaan zitten. Ze varen rustig voorbij de school om een inschatting te maken waar ze heen zwemmen. Het is even spannend wat ze doen want ze kunnen in een fractie van een seconde de andere kant op zwemmen.  En dan krijgen we het sein om ons te water te laten glijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder water speuren we gelijk de diepte in maar niets te zien. De school dolfijnen koos er op het laatste moment voor om de andere kant op te zwemmen dus we klimmen weer aan boord voor een nieuwe poging. Toch geweldig dat ze gewoon lekker hun eigen gang kunnen opgaan en een lange neus trekken. We varen weer verder voor een nieuwe poging. Voor we het weten zwemmen ze vlak langs ons, het is zo gaaf om ze te zien surfen door de golfen

 

 

 

 

 

 

 

En dan mogen we weer overboord glijden, niet springen en spetteren want dat schrikt ze af. In mijn enthousiasme vergeet ik alle regels en als een dolle zeehond klap ik het water in. En op het zelfde moment passeren er voor het schermpje van mijn duikbril zeker zes dolfijnen. Ik ben overdonderd van de schoonheid en vergeet eigenlijk te ademen. Als we ons hoofd weer boven water laten klinken de vreugde kreten over de golven heen. Wauw, te gek, zo dicht bij, kicken. We zijn allen zo onder de indruk. Deze dolfijnen hebben een prachtige gele buik en wat zijn ze gracieus onder water en zo enorm snel. Het zijn langsnuit dolfijnen laten wij ons door de gids en tevens bioloog vertellen.

Verderop zwemmen ze weer naast de boot en enkele vinden het geweldig om onder de boot door te duiken. Net voordat hij voorbij schiet kan ik hem nog even voor de lens vangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan laten we deze school hun weg weer voortzetten en wij varen weer verder waar we wederom een school dolfijnen spotten. Het gaat hier om de gewone dolfijn. We hebben zo een enorm geluk dat we een privé boot hebben en we steeds samen een duik kunnen nemen. De gids doet echt ongelofelijk goed zijn best om de juiste zwemrichting in te schatten. Ook Mees zit op de uitkijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En als we te water gaan mogen we dit prachtige schouwspel onder water weer bewonderen. Op nog geen twee meter afstand passeren ze ons. Er is één dolfijn die recht op me af zwemt ik vraag me af wat hij gaat doen en in een fractie van een seconde duikt hij schuin onder me door. Wat is dit gaaf zeg. We klimmen weer aan boord om wat verder te varen.
We varen nog even langs zij en laten ze daarna weer hun eigen ding doen.

 

 

 

 

 

 

 

Als we met een noodgang terug varen springen er langs zij een aantal kleine vliegende vissen. Claud en Puck hadden op de heenweg al een groter model boven water zien vliegen die Mees en ik gemist hadden. Maar dan gebeurt er iets magisch, een meter of twee voor ons schiet een groot exemplaar van een vliegende vis uit het water. Hij klap zijn vleugels uit en blijft op 50 cm boven het water hangen en vliegt 200 meter voor  ons door de lucht en duikt daarna weer het water in. Ik gooi mijn handen in de lucht en juich als een klein kind die een ijsje krijgt. Wat een geweldige dag, dolfijnen en vliegende vissen.

Dan wordt het gas ineens terug gebracht en ligt de boot stil, we worden gesommeerd de zwemvesten af te doen en krijgen weer de snorkels uitgereikt. De gids blijkt een zeeschildpad te hebben gespot. Deze had zijn kop boven water maar was daarna weer snel onder gedoken en liet zich niet meer zien. Het maakt allemaal niet uit want het was al goed zo.

Op de wal spoelen we het zilte water van ons af en we zoeken een terrasje op voor een hapje eten. We toosten de glazen op deze geweldig ervaring en dan is het stil aan tafel en dat maakt niet uit want we weten allemaal waarom.

 

De buitenman groet u rozig na een geweldige buitenervaring.

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “07-08-2018 Zwemmen met de dolfijnen

 1. Hoi Steven en familie,

  Wat gaaf man en ik weet precies hoe jij en je gezin dit hebben meegemaakt.
  Jaren geleden gedaan in Nieuw Zeeland nee echt top dit.

  Fijne vakantie nog en Jullie zijn goed bezig .

  Groetjes André Meure

  1. Hoi Andrè,

   Wat leuk dat je reageert en gaaf dat je dit ook gedaan hebt. Nieuw-Zeeland lijkt me trouwens ook erg mooi om naar toe te gaan.
   Gr Steven

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.