De buitenkeuken

 

Met deze prachtige temperaturen gaat het buitenleven natuurlijk weer volledig aan. Niet dat ik met de kou binnen blijf zitten. Maar hogere temperaturen kunnen geen kwaad. Daarom heb ik gistermiddag bij thuiskomst uit het werk de rugzak ingepakt om een bezoek te brengen aan mijn buitenkamp. Ook staat er een overnachting op het programma, want niets is zo lekker om buiten te slapen en wakker te worden met het geluid van de vogeltjes.

Zoals jullie weten breng ik mijn belevenissen in het buitenleven altijd in beeld door de foto’s die ik bij de verhalen plaats. Steeds vaker krijg ik de vraag om wat bewegende beelden toe te voegen. Of het verzoek om een eigen YouTube kanaal te openen met het buitenleven. Ik heb het een tijdje afgehouden omdat ik dan veel bezig ben met het maken van de opnames. Hierdoor geniet ik wat minder van mijn omgeving. Maar van de week dacht ik, ik doe het gewoon! En waarom begin ik niet met het in beeld brengen van:

DE BUITENKEUKEN.

Koken is een grote passie van me welke ik zowel binnenshuis als buitenshuis beleef. Buiten koken heeft daarbij toch wel een kleine voorkeur. En vooral op een open vuur. Ik heb het ook al vaker geschreven maar het voedsel wat buiten bereid wordt heeft een extra smaak sensatie. Ook omdat je er wat meer voor moet doen dan alleen het gas aanzetten.

Op het menu van de buitenkeuken staat voor vandaag een stokbroodje gegrilde beenham met honing mosterdsaus en bosuitjes.

Na een heerlijk buitennachtje mag het vuur weer aan voor een uitsmijter spek/kaas en een restantje beenham.

 

Ik zou zeggen geniet van de bereiding:

Klik op onderstaande link voor de video;

De buitenkeuken deel 1

 

Met een smakelijke groet uit het buitenleven.

Groet de buitenman

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.