Op bezoek bij de waterval………………………..

 

Gister hadden we even een dagje rondom het huis, heerlijk in mijn boek gedoken zo erg dat ik wat verbrand bent. De BBQ aangestoken en octopus gegrild. Ook even dagje schrijf pauze.

Vandaag rijden we naar Faial da Terra, een plaatsje waar een wandeling vandaan start naar de waterval van Salto do Preggo. Eerst nemen we in het dorp een cheeseburger om ons energie pijl aan te vullen voor de klim. Na de tweede bocht worden we al omgeven door een groene omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is werkelijk waar een prachtige omgeving en ik krijg het gevoel dat ik in het regenwoud van de Amazone loop. De vochtigheidsgraad lijkt er denk ik wat op. Het is geen simpel wandelpad maar het is behoorlijk klimmen over de stenen om omhoog te komen. Hier en daar doen we even een korte pauze om op adem te komen en wat vocht bij te tanken.

De route kronkelt weer stijl omhoog en onder ons horen we het riviertje stromen. We passeren wandelaars en laten andere ons weer passeren. Dan komen we een kleine wandelaar tegen die op eigen kracht de klim maakt. Net als papa met een zelf gevonden stok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het mooie is dat we hem later beneden aan de route weer tegenkomen maar dan slapend in de rug drager van zijn vader.

Wij klimmen verder en dan stuiten we op een kip met kleintjes. Wel een hele bijzondere plek zo hoog op de berg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een korte pauze klimmen we verder omhoog waar we het geluid van het vallende water al herkennen. Door de bomen heen krijgen we een kleine sneak preview van wat ons te wachten staat.

 

 

 

 

 

 

 

Nog 500 meter en we staan oog in oog met de waterval, het is een prachtige waterval in net zo prachtige omgeving. Nu moet ik wel een beetje toegeven dat we wat betreft de watervallen een beetje verwend zijn na onze tour door Noorwegen heen. In elke bocht van de weg had je daar een waterval, zelfs tweeling en drieling watervallen. Maar deze verborgen waterval mag er zeker zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We buigen van het pad af voor de terugweg naar beneden. Op een kwart van de afdaling komen we door een half bewoond dorpje. Het is schilderachtig maar ook weer spookachtig met vele lege en vervallen huisjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna zetten we daling flink in over de kinderhoofdjes, zo stijl dat je tenen uit de teva’s glijden. Wel een mooi momentje om even een kiekje in de diepte te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hangend tegen de helling dalen we verder en verder af. De horizontale grond voelt heerlijk en je weet weer dat je bovenbenen ook bestaan. Door de bergen toeren we met de auto weer terug naar onze Casa. Tijd voor een versnapering.

De buitenman groet u vanuit een groene omgeving…

 

 

2 gedachten over “05-08-2018 Sao Miguel “Waterval van Salto do Preggo” .

 1. Wat een belevenis zeg!!! Het lijkt wel n sprookje zo mooi is de omgeving! Een ervaring en herinnering(en) rijker!!!!

  Enjoy

  1. Hoi Esther,

   Het is hier zeker erg mooi en we genieten er zeker van. En we hebben nog mooie dingen op de planning staan maar dat zal je vast nog wel zien.
   Gr Steven

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.