Als ik aan mijn zoon vraag wat we 5 mei kunnen gaan doen zegt hij, “weet ik niet”. Ik vraag hem om samen naar bevrijdingspop te gaan. “Nee, dat is echt veel te druk!”. En eigenlijk kan ik hem alleen maar gelijk geven.

Ik heb dit festival al heel wat jaartjes bezocht en een aantal keer op een kleedje op de grond met mee gebracht pilsje. Heerlijk luisteren naar de muziek van alle artiesten. Aan het einde van de avond moest je wel gaan staan voor de hoofd act. Dat is allemaal anders geworden. Geen open terrein meer wat vanuit elke hoek van Haarlem toegankelijk is. Nee, nu staan er sluizen met tassen controle en het hele terrein is afgezet met hekken. Je mag niets meer mee brengen. De commercie heeft op dit open popfestival zijn grip gekregen.

De kleedjes op de grond kun je wel vergeten, schouder aan schouder en heup aan heup staan voor een deuntje muziek. Sorry ik pas ook al doet het pijn. Ik zoek het liever intiemer op.

Zullen we de duinen in gaan en zwemmen in de zee? Ja pap dat gaan we doen. Na een ontbijt op bed verlaten we het huis. Lijn 80 brengt ons bij de ingang van de duinen aan de Zandvoortse laan. Klaar voor onze bevrijdingswandeling. We zijn er en aan de rust te zien denk ik dat iedereen op bevrijdingspop staat. We genieten van ons eigen vogel concert.

20160505-20160505-IMG_5583

Mees zijn oog valt op een gans.

20160505-20160505-IMG_2873

De aalscholvers maken een hoop kabaal hoog in de bomen, ook daar is de populatie bezoekers erg groot aan het worden, wat ik als visser betreur.

Vandaag gaan we niet alleen wandelen maar ook fotograferen. Mijn broer heeft zijn Canon 600D in bruikleen mee gegeven. Mees heeft mijn Canon 1100D om de nek met zoomlens. Vader en zoon gewapend hun spiegel reflex camera’s. We speuren het duin af naar hertjes want dat blijft geweldig om te zien en te fotograferen. Mees spot al snel zijn foto prooi en weer die met de wind in de neus te besluipen. Dat levert een mooi setje beelden op.

 

We wandelen samen verder en genieten van ons privé duin. Terwijl we aan het praten zijn schiet er een harig dier voor ons over het pad. Jawel een vos en een wilde vos. Mees volgt hem met de lens en brengt hem in beeld aan de overkant van het kanaal.

20160505-20160505-IMG_2931

Ik benoem de wilde vos omdat er in duinen een setje vossen woont welke niet meer wild zijn te noemen. De hand van de mens heeft er voor gezorgd dat deze het lunchpakket heeft leren kennen. En ja, het blijft natuurlijk prachtig om een vos op een meter afstand te zien. Maar natuurlijk is het niet.

 

In het duin spot Mees weer een mooi damhert en besluipt hem met de camera en brengt hem geweldig in beeld. Een foto waar je als papa trots op bent.

20160505-20160505-IMG_2914

 

We verlaten het duin en wandelen het strand op waar we ons culinair laten verwennen. De uitbundige zon heeft de mens naar buiten gelokt. Het laatste stuk naar Zandvoort was een week geleden nog een rustig wandel pad. Nu drommen massa’s mensen zich op om het strand te bezetten. We passeren vele bloten billen en ander behaarde zaken. Zelfs onze ooster buren zijn zich al aan het ingraven.

 

20160505-20160505-IMG_5610
Groetjes uit Zandvoort

 

We nemen nog een laatste terrasje voordat we terug reizen naar Haarlem. Na een heerlijk douche die het zand tussen onze billen weg spoelt bekijken we de foto’s.  Met de aftersun op de huid genieten we nog na van deze zonovergoten vader/zoon bevrijdingswandeling.

 

De buitenman groet u met een bruine toet.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.