Zondagochtend wandeling…………………..


 

Sinds een week of drie is de trainingstijd van het waterpolo van mijn zoon vervroegd van 10.30 naar 8.30. Dat was even slikken om de wekker op zondag morgen vroeg te zetten. Niks geen gezamenlijk ontbijt met warme broodjes maar een ontbijtje op bed voor zoon lief om hem daarna uit te zwaaien als hij op zijn fiets stapt.

Daar sta je dan om half negen wakker in de gang, je bed terug in werkt niet meer. Gelukkig ben ik niet de enige die niet meer kan slapen, Chilin kijkt me vol verwachting aan dus ik pak mijn schoenen. Foto tas op de rug en daarna stappen we samen de deur uit. Het is goed koud en dat is te zien aan het ijs wat zich op alles heeft vastgezet. Ook de straat is glad en ik glibber wat naar de overkant. Zwaai naar de buurvrouw die waarschijnlijk ook sportende kinderen heeft. De zon doet zijn best om door te komen maar de lucht is nog te koud. Deze combinatie geeft een prachtig gezicht.

20161204-img_5055

Ik heb dit plekje wel vaker vast gelegd, ook vandaag was het wederom een prachtig beeld. Naar de overkant van de landerijen kijken lukt niet door de heiige lucht. Onder mijn voeten breekt het gras wat bevroren is. Ik loop er helemaal alleen en dat is zalig.

20161204-img_5069

Alleen de meerkoetjes en de aalscholver zijn druk in de weer opzoek naar voedsel voor de rest is het stil. Na het maken van wat plaatjes moeten de handen weer even in de broekzakken om op te warmen. Mijn handschoenen was ik vergeten bij me te stoppen.

20161204-img_5065

20161204-img_5070

Chilin vindt het allemaal wel interessant die witte wereld, waarschijnlijk ruikt hij de muisjes onder de witte deken van ijs. Hij staat geregeld met één poot omhoog in de jacht houding.

20161204-img_5084

20161204-img_5083

Omdat het zo heerlijk buiten is besluit ik de wandeling wat langer te maken en bezoek ik ook het park. Hier kiest de reiger snel het luchtruim als Chilin met hem wilt spelen. Of misschien wilt hij hem wel op eten?

20161204-img_5096

 

Hier tref ik ook andere zondagochtend wandelaars aan, voornamelijk met honden. De zon komt steeds hoger en speelt met zijn licht tussen de bomen.

20161204-img_5105

20161204-img_5104

Dan wandel ik weer huiswaarts waar inmiddels de rest wakker is geworden. Even heerlijk kopje espresso voordat ik de foto’s ga bekijken.

Kijk zo is het omdenken weer gelukt om van het vroege opstaan weer wat moois te maken.

De buitenman groet u en wellicht tot een volgende zondagochtend, nog een fijne dag.

 

1 gedachte over “04-12-2016 Zondagochtend wandeling

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.