En dan heb je een hond en moet je wat zaken aanpassen.

Met een jachthond door de Kennemer Duinen? Geen goed idee voor de rust van al het kleine wild en ook het grote wild. En trouwens het mag ook niet. Gelukkig woon ik in een omgeving met heel veel groen in de omgeving. Dus er is keuze genoeg.

Alleen mag de kleine Chilin nog niet naast de fiets rennen. Daarvoor moet hij nog even groeien. Dus dan maar een mand voor op de fiets. Na wat snuffelen op internet en een bezoek aan de dierenwinkel wist ik één ding zeker. Ik ga niet met zo een ouwe lullen rotan mandje fietsen.

Even de schuur in duiken.                                                                                                     En daar kom ik een prachtig zwart kratje tegen die met twee spanbanden achter op de bagage drager bevestigd wordt. Een kleed erin en daarna Chilin. Daar gaan we samen op de fiets naar Spaarnwoude.   Met zijn neus in de wind volgt Chilin alles met een scherpe blik en snuift ieder geurtje naar binnen.

Het is nog vroeg en de zon doet zijn best om boven de bomen uit te klimmen. Dit geeft een prachtig schouwspel van lichtstralen door het groen. Ik stop even en maak een foto.

spaarnwoude op de fiets met chilin 021 (1000x667)
Stralend licht

 

Als ik verder fiets hoor ik het geschreeuw van een roofvogel in de lucht. Boven ons draait een blauwe kiekendief zijn rondjes opzoek naar lekkernij.  Chilin vind het allemaal best en is de rust zelf. Ik richt mijn camera en druk af, klik!

spaarnwoude op de fiets met chilin 040 (1000x316)
De blauwe Kiekendief

 

Ik spring weer in het zadel en vervolg mijn weg. Niet veel later duikt er tussen de bomen een andere rover op. Het is de buizerd die dit keer ten tonele verschijnt.  Hij komt iets mijn richting op dus ik moet snel zijn met de foto. Ik heb het idee dat de buizerd de zwarte lens snel bemerkt. Ik heb meerdere keren gehad dat na het omhoog brengen van de lens de buizerd snel van mij af vliegt. Dit keer heb ik wat meer geluk. Ook deze pracht vogel leg ik vast op de gevoelige plaat.

spaarnwoude op de fiets met chilin 045 (1000x399)
De Buizerd

 

Het is top weer en we stoppen even op een veld om even lekker te dollen en door het vers gemaaide gras te rennen. We fietsen weer terug maar maken nog even een stop bij de zandhaas. De molen draait prachtig in de wind. Op de buik in het gras en lekker rommelen met de sluitertijd. En dan komt er voor de kijkers thuis ook wat beweging in de molen.

spaarnwoude op de fiets met chilin 065 (754x1000)
De Zandhaas in beweging

 

Dan is het wel mooi geweest en fietsen we samen op huis aan. Na een lekker hapje heerlijk een tukje doen in de mand. Want je ik kan je zeggen van dat buitenleven wordt je rozig.

Groet Steven

4 gedachten over “03-09-2014 Op de fiets met Chilin door Spaarnwoude

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.