Het weer is vandaag wat minder zonnig dan gisteren. We gooien de kaart op tafel en we besluiten maar eens een cultureel uitstapje te maken. In combinatie met een bezoek aan het dorp Maia waar we een hapje willen gaan eten. Genoeg te doen dus.

Thee is één van de belangrijke producten voor de export, er zijn meerdere thee plantages te vinden op dit eiland, wij bezoeken de fabriek vlak bij Sao Bras. Een overzichtelijk pand te midden van de thee velden. We kijken de introductie film en volgen de pijlen door het gebouw. De medewerkers zijn hier gewoon aan het werk, we krijgen dus een echt kijkje in de keuken. En je komt het bijna niet meer tegen het is allemaal gratis. Wel staan er her en der kistjes voor een vrijwillige donatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het gehele proces is duidelijk te volgen als we onze rond wandeling maken. Het ruikt er zalig helemaal in de ruimte waar de thee wordt gedroogd. Verderop worden de blikken thee met de hand gevuld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gewoon zonder handschoentjes want wie zit er nu te wachten op een thee met rubber smaak. Aan het einde van de rit is er een klein winkeltje en een barretje met  zoete hapjes. Wij kiezen vier verschillende hapjes en de thee is gratis. Ik neem een kopje espresso want koffie staat voor mij boven thee. Een goede vriend roept altijd thee is Gay, het leuke is dat hij zelf geen druppel koffie lust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog even naar buiten om een blik te werpen op de thee plantage. Een indrukwekkend stuk grond. Maar dat kan ook niet anders met een Ton productie tussen maart en oktober.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de wandeling naar de auto stuiten we op een jong poesje, aahhh ooooh klinkt er in het rond. En nog meer aaaahh’s en ooooohhh’s als er nog twee snoezepoesjes bij komen. Er wordt heel wat afgespeeld en geknuffeld met de pluizen bolletjes. Voor de liefhebber hier een kleine verzameling

.

En na al dat gespeel is het tijd om te gaan slapen bij puck opschoot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We sleuren onze kinderen weg bij de poesjes en smijten ze in de auto, ja soms is het gewoon genoeg. Via bergweggetjes komen we aan in Maia. Een dorpje met veurige huisjes in smalle straatjes.

We maken een wandeling door het dorpje en zoeken een restaurantje op. Deze blijkt pas ruim een uur later open te gaan, we moeten nog even schakelen wat betreft de Portugese eet tijden. We rijden maar weer verder en gokken het in onze thuisplaats maar daar is de boel ook nog dicht. Dan gooien we thuis maar een pizza in de oven en onderwijl schijf ik mijn stukje op het overdekte terras. Daar trekken donkere wolken over het land gepaard met stevige buien. Kijk het is hier niet voor niets zo enorm groen.

Morgen maar weer nieuwe plannen maken tijdens het ontbijt, de tank is weer vol dus we kunnen op weg naar nieuwe avonturen.

 

Een groet van de Buitenman……….

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.