De Maasvlakte of te wel de Nieuwe Maasvlakte.

Een enorm stuk nieuwe Nederland. Daar waar de zee eerst zijn golven rolde daar is nu nieuw land. Als je erover heen rijd dan lijkt de weg nog te deinen.

Op nieuwe land komt weer nieuwe leven. Het opgespoten zand wordt ingeklonken en de heipalen maken de basis voor nieuwe gebouwen. Nieuwe stranden en havens worden gecreëerd en zo ook de vis mogelijkheden.

De nieuwe Maasvlakte was daarom de moeite waard om met de vlieghengel te bezoeken. De weg ernaartoe was ook divers. We hebben zelf een oversteek met de pond genomen.

Langs de Maasvlakte zwemmen grote sterke zeebaarssen. Ralph en ik zijn hier voor de eerste keer. We hebben er een hoop over gelezen en nu dan zelf aan de slag.

De wind staat vrij recht op de kant wat het werpen van de vlieg moeilijk maakt. We bouwen dan ook voldoende pauzes in. Naast het werpen is het klimmen over de gladde stenen ook niet gemakkelijk. Maar we doen ons best. We werken en werken en maken heel wat uren aan het water maar de zeebaars laat zich niet haken. We wandelen totaal een kilometer of drie van stek naar stek.

Af en toe zien we vis buiten ons bereik jagen. Als de zeehond zijn kop bovenwater steekt is het tijd om deze stek te verlaten. De volgende stek laat helemaal geen leven zien. We stellen ons plan bij.

We besluiten naar het Oostvoorne meer te gaan om daar de forel te belagen. Nog geen 10 minuten in het water weet Ralph zijn eerste forel te haken en kort daarop volgen er nog twee voor hem. Ik doe mijn uiterste best maar ik haak niets. Ralph mist nog enkele vissen en dan loont mijn doorzettingsvermogen en haak ook ik een forel.  En kort daarop nog één.

We vangen allebei onze visje, geen grote maar wel dappere vis. Het valt ons op dat er enorm veel vis activiteit in en op het water aanwezig is. Mijn beetverklikker is wel meerdere keren aangevallen door een forel.

Als het te donker wordt pakken we onze spullen in en keren we huiswaarts. Om 23.45 start Ralph de motor en bij het bordje Haarlem wordt ik wakker. Sorry Ralph niet gezellig.

Als thuis het zilte water van de vis spullen is  gespoeld dan stap ik om 01.30 voldaan tegen een warm lichaam aan. De buienlucht laat me binnen één minuut in slaap vallen.

Het was weer heerlijk daarbuiten!

 

4 gedachten over “01-06-2014 De nieuwe Maasvlakte en een stukje Oostvoorne.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.