Gister vertrok ik rond de klok van 16.00 naar het buiten-kamp om daar een stoofpotje te bereiden. Toen ik me door het begroeide pad een weg baande zag ik verderop rookpluimen. Ik dacht dat is leuk ik kom straks bij iemand op visite.

Toen ik dichterbij kwam zag ik een smeulende krater van twee vierkante meter breed en een halve meter diep. Er was niemand te bekennen maar de lege bier flessen en het afval gaf aan dat er mensen waren geweest. Ik zie dat de zijkant van de hut ontbreekt inclusief de resten van twee pallets die er lagen. Er is hier geen sprake geweest van een gecontroleerd vuurtje. En daarna zijn ze gewoon weg gelopen, terwijl er water staat om het vuur te doven.

Ik merk dat ik behoorlijk pissig ben en moet even tot bedaren komen om helder na te kunnen denken hoe dit te blussen.

De grond is gloeiend heet en de randen smeulen verder. Met de aanwezig boodschappen tas haal ik water uit de nabij gelegen plas. Als de aarde wat afgekoeld is schep ik met de vuurschaal de kuil leeg. De aarde stoomt nog steeds en de randen smeulen nog.

Als ik de randen uit graaf is het onder de grond nog aan het branden. Alle wortels onder de grond zijn gort droog. Ik graaf alles een meter breder uit en blus het met tassen vol water.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik op een punt sta om de brandweer te bellen omdat ik me afvraag of ik dit uit krijg. Maar 30 boodschappen verder krijg ik het idee dat het lukken gaat.

Ik moet even bijkomen en vloek nog wat hardop over de ongelooflijke onwetendheid van de personen die dit hebben aangericht. Maar dat duurt niet lang aangezien het gat weer dicht moet. Langs de kant van de sloot scheur ik delen grond af waarmee ik het gat vul. Een natte laag lijkt me goed idee.

Daar overheen weer wat grond en voor de zekerheid nog wat tassen water. Het looppad naar het water is al duidelijk uitgesleten door mijn op en neer wandelingen.

Als ik klaar ben is het 19.20, tweeëneenhalf uur ben ik bezig geweest om de boel te redden. Klootzakken zijn het. Zo dat moest ik even kwijt.

Dan kan ik mijn vuur plaats een meter verder weer opbouwen om mijn stoofpotje te bereiden.

Na heerlijk te hebben gegeten keer ik huiswaarts met een tas vol afval wat achter gelaten was door de bezoekers.

Het is gewoon jammer dat er mensen zijn die geen respect hebben voor hun omgeving en die van een ander. Gelukkig heb ik dat wel mee gekregen in mijn opvoeding.

Een bezwetende buitengroet.

4 thoughts on “22-08-2018 Brand in het buiten-kamp

 1. Weet je… Met dit verhaal zou je naar de plaatselijke krant moeten gaan!!! Zodat dit bij die debielen binnenkomt..! Bahhh..
  Je bent een HELD 👌💪👍

  1. Hoi Esther,

   Het is jammer dat er onnadenkende mensen zijn. De krant is niet handig omdat ik zelf iets doe wat niet geheel legaal is. Ik heb een mapje met de gedragsregels opgehangen voor de bezoekers. Hoop dat dat voldoende is.

   Gr Steven

 2. Hee Steef, de laatst tijd te veel gedoe daar, wordt je niet echt relaxed van. Misschien eens op zoek naar een nieuw buitenkamp ??

  1. Hoi Hein,

   Ik heb al een 2e buitenkamp in het bos. De hond mee nemen is hier wat onhandiger met de hertjes. Maar ik kijk altijd in het rond naar mogelijke locaties.
   Gr steven

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.